הדיון במשפט נתניהו התחדש הבוקר (שני) בצל הפרסומים על היקף השימוש המשטרתי בתוכנת הריגול. עו"ד ז'ק חן, סנגורם של בני הזוג אלוביץ', דרש לעצור את המשפט עד לקיום בדיקה יסודית בנושא. "הבוקר נפל דבר, דבר חמור. התפשטה מגפה בכל הנוגע לפעולות בלתי חוקיות", אמר עו"ד חן בפתח הדיון. לאחר התייעצות, השופטים החליטו להמשיך בדיון, אך הדיון שנקבע למחר יידחה.

"אנחנו סבורים שלא יכולים להישמע עדים כסדרם כל עוד הנושא שהתגלה והגיע לשיא הבוקר לא ייבדק", הבהיר עו"ד חן. "אנחנו לא שחקנים בהצגת תיאטרון. קיבלנו חומר חקירה לקראת המשפט, הוצהרו הצהרות מטעם התביעה הכללית. נאמר לנו שאנחנו סתם מעלים דברים ושהכול תועד", הוסיף.

עו"ד חן ציין כי "למרבה החרדה, אנחנו מתנהלים כניצבים בהצגה שנכפתה עלינו. ככה לא יכול להתנהל משפט צדק". השופטת פרידמן פלדמן עצרה את דבריו: "צריך לדבר בזהירות, כרגע אדוני ניזון מפי העיתונות". עו"ד חן השיב כי "אני לא רוצה לחשוב מה יעלו ממצאי הבדיקה, אני סבור שאנחנו נמצאים רק בקדימון". הוא הוסיף: "מנכ"לית משרד המשפטים, עיתונאים. אלוהים ישמור. אני לא יודע לגייס כוחות כאלה של להמשיך להיות ניצב בהצגה. אי אפשר לעשות את זה".

גם פרקליטו של ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, עו"ד בעז בן צור, הסכים עם דבריו של עו"ד חן. "על פניו, זה חוצה עדים, פרשות ונאשמים - זה רוחבי. אנחנו עורכי דין זהירים - חושבים שאנחנו צריכים לקבל את החומר ואז להגיש כל בקשה". עו"ד חן הוסיף: "העיניים נשואות אליכם. אני מדבר על אמון הציבור ברמה הכי עמוקה שלו. אומרים 'ההצגה חייבת להימשך', ככל הנראה היינו בהצגה מסוימת - שחייבת להשהות את עצמה".

התובעת, עו"ד יהודית תירוש, הבהירה כי גם בפרקליטות דורשים לבצע בדיקה מעמיקה ויסודית. "עבדו על זה גם בשישי וגם בשבת", ציינה עו"ד תירוש. "לי עדיין אין תוצאות של הבדיקה הזאת, אנחנו דוחקים בכל מי שצריך על מנת שמחר נוכל לתת גם מענה מהותי".

עו"ד תירוש הוסיפה כי "לא הוצא שימוש בתוכנות הללו על ידי הרשות לניירות ערך. אלה הממצאים הראשוניים שאנחנו קיבלנו, לכן סברנו שאפשר להשמיע היום את העדה". היא לא ציינה מה נמצא ביחס למשטרה. עו"ד עמית חדד השיב כי "ברגע שחוצים רף מסויים - המשפט לא יכול להימשך. זו התחושה הקולקטיבית היום במדינה. כולם מרגישים שמה שקרה פה הוא הרבה מעבר להתנהגות שערורייתית".

אילן ישועה ואיריס אלוביץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
כמה מהאנשים שנגדם הופעלה תוכנת הריגול לפי הפרסומים. אילן ישועה ואיריס אלוביץ' | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

השופטת פרידמן פלדמן שאלה אם מחר יסיימו את הבדיקה של כל מאות העדים והנחקרים, ועו"ד תירוש השיבה: "יכול להיות". עו"ד חדד דרש כי הבדיקה תיעשה גם אצל היצרן ועו"ד חן ביקש לבחון אם התוכנה הופעלה גם על עורכי דין. "ל-NSO יש אפשרות לראות מה הופעל", הבהיר עו"ד חדד. הסנגורים דרשו לבטל את הדיונים היום ומחר, ולקיים דיון ביום רביעי - בהתאם לתשובת המדינה מחר. 

לאחר התייעצות, החליטו השופטים כי חקירתה הראשית של עו"ד דנה נויפלד תישמע היום כמתוכנן. בשלב הזה, כל עוד אין החלטה אחרת, גם הדיון מחר נותר בעינו. בעדותה נשאלה עו"ד נויפלד מה נעשה לאחר הבקשה של חברת יס בנוגע לעסקת בזק-יס, והשיבה: "הבקשה הועברה, התחילו דיונים, התחלנו להעביר את הבקשה, הרן (לבאות, סמנכ"ל) היה צריך לגבש חוות דעת כלכלית. התחלנו לדבר לגבי התנאים, אם בכלל, ולא סיימנו את העבודה. האישור ניתן בסופו של דבר אחרי בואו של שלמה פילבר".

עו"ד נויפלד ציינה כי הרפורמה בשוק הסיטונאי הייתה אחד הנושאים שהכי העסיקו את משרד התקשורת באותה תקופה. "לא ידוע לי שהיה גורם במשרד התקשורת שחשב שצריך לאשר את העסקה (בזק-יס) ללא תנאים", הוסיפה נויפלד.

פילבר (ארכיון) (צילום: פלאש 90 / Yonatan Sindel, חדשות)
ויכוח על הצגת התכתובות. עד המדינה שלמה פילבר | צילום: פלאש 90 / Yonatan Sindel, חדשות

בין הצדדים התפתח וויכוח בשאלת הצגת התכתובות של פילבר במהלך העדות. עו"ד תירוש: "אנחנו חושבים שהתכתובות של פילבר נתפסו עם צווים כדין. אם היה שימוש ברוגלות כאלו ואחרות זה דבר חמור, אך עדיין אנחנו חושבים שהמסמכים שנתפסו על ידי צווי חיפוש חוקיים ולגיטימיים". השופט בר-עם הקשה: "אם יש חומרים שאתם לא יודעים עליהם תוצרים נוספים זה יכול להיות רלוונטי?".

השופט שחם שאל "האם כדי להכריע בסוגיות האלה לא נצטרך לשמוע את העדויות?", עו"ד תירוש השיבה: "יש כל כך הרבה דברים שאנחנו לא יודעים". עו"ד חן: "היא יודעת שהדביקו את פילבר. זה הרבה יותר גרוע מהדבקה באומיקרון", עו"ד תירוש: "אני מבקשת למסור לבית המשפט תמונה מלאה ומדויקת, לא חלקי דברים". עו"ד בן צור הציע לבית המשפט לבטל את הדיון הקבוע למחר, על מנת שההגנה תקבל תשובה מושכלת מהפרקליטות.

בהתאם להצעתו של עו"ד בן צור, בית המשפט ביטל את הדיון הקבוע למחר, והקציב לפרקליטות כיממה כדי להשיב בעניין הבדיקה שנערכת בנוגע לחדירות לטלפונים. אחרי שתוגש תשובה, יחליטו השופטים על אופי הדיון ביום רביעי.