ועדת מררי, שבוחנת בימים אלה את פרשת NSO, כוללת שלושה חברים - המשנה ליועמ"ש עו"ד עמית מררי, העומדת בראש הוועדה, ושני חברים נוספים ששירתו בשב"כ. הדבר מעלה שאלות בשל העובדה שהמפכ"ל בתקופה הרלוונטית הוא רוני אלשיך, ששימש מוקדם יותר כסגן ראש השב"כ.

סיקור נרחב של פרשת NSO והמשטרה ב-N12:

הטענות נגד פגסוס: מתי מותר לשאוב לנו מידע מהנייד?

דיווח: אלו הבכירים שהמשטרה עקבה אחריהם

לפיד: "הנחקר הראשון בפרשה צריך להיות אמיר אוחנה"

ל-N12 נודע כי בהסדרי ניגוד העניינים שנערכו לחברי הוועדה, צפריר כץ ואיל דגן, הם הצהירו על היכרות מקצועית עם המפכ"ל לשעבר אלשיך, שנוצרה במהלך עבודתו בשב"כ. לצד זאת, לדבריהם הם לא קיימו או מקיימים קשרי חברות עם אלשיך. לדברי משרד המשפטים, לא עלה כל קשר שעולה כדי חשש לניגוד עניינים.

אלשיך אף החליף את כץ בתפקיד ראש אגף המטה בשב"כ. על דגן הוא פיקד כאשר מילא מספר תפקידים בארגון באזור יהודה ושומרון.

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "חברי הצוות נבחרו על פי כישוריהם המקצועיים וניסיונם בתחום וכן בשל הסיווג המתאים המאפשר להם גישה לאמצעים המשטרתיים אותם הוועדה בודקת. שני חברי הצוות עברו הליך מינוי מסודר עם כניסתם לתפקיד, כולל הסדרי ניגוד עניינים כמתחייב על פי דין".

עוד נמסר: "בהסדר ניגוד העניינים של צפריר הוא הצהיר על היכרות מקצועית עם המפכ"ל לשעבר אלשיך, אשר נוצרה במהלך עבודתו בשב"כ, וכן ציין כי לא מתקיימים או התקיימו בניהם קשרי חברות. מהבדיקה שנערכה, לא עלה כל קשר בין השניים אשר עולה כדי חשש לניגוד עניינים".

לגבי דגן נמסר: "מר איל דגן הבהיר כי מאז שפרש המפכ"ל אלשיך מתפקידו (כסגן ראש השב"כ), לא מתקיים ביניהם קשר, חברי או אחר".

"נזכיר", הוסיפו במשרד המשפטים. "כי בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה שעניינה 'עריכת הסדרים למניעת ניגוד עניינים בשירות המדינה' נקבע כי ככל שנסיבות ההיכרות הן במסגרת מקצועית ועל רקע עבודה משותפת, נדרשות אינדיקציות משמעותיות לעוצמת החברות על מנת לקבוע כי עולה חשש לניגוד עניינים".

מוקדם יותר צייץ השר לביטחון הפנים עמר בר-לב כי "הודעתי שהוועדה תחקור האם גורמים פוליטיים עמדו מאחורי הפריצות לטלפון של שר הביטחון גנץ, ותוך דקות בליכוד החלו לתדרך שאין להם קשר לכך. נשמע מקרה קלאסי של 'על ראש הגנב'. מקווה מאוד שאין לכם קשר לפריצות. לא אותיר אבן על אבן עד שאחשוף את אלו שניסו לחרב את הדמוקרטיה הישראלית".

בתוך כך, השר בר-לב הודיע היום כי בכוונתו להקים ועדת בדיקה ממשלתית לבחינת הפרסומים, לפיהם המשטרה עקבה אחרי שורת בכירים באמצעות תוכנות ריגול. "החלטתי להקים ועדת בדיקה ממשלתית שתחקור לעומק את הפגיעה בזכויות האזרחים ובפרטיותם בשנים המדוברות", אמר.

שר האוצר ליברמן אמר בישיבת סיעת ישראל ביתנו ש"אם הדיווחים נכונים, זה רעידת אדמה בעוצמה 9 בסולם ריכטר לפחות. אני יכול להגיד שעברתי משהו דומה לפני הרבה שנים, ב-2010 פורסם דוח מבקר המדינה על האזנות סתר שאני הייתי במרכז הפרשה, זה טויח - ואותו טיוח הביא אותנו לאן שאנחנו נמצאים היום".

שר החוץ לפיד תמך גם הוא בהקמתה של ועדת החקירה בפרשת הריגול המשטרתי. "הנחקר הראשון בפרשה צריך להיות אמיר אוחנה - יש לו אחריות מינסטריאלית וזה קרה תחת המשמרת שלו. הוא צריך לתת תשובות".