מתקרבים להסדר טיעון? ימים ספורים לאחר הפרסום על המגעים, ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ומשפחתו נפגשו הערב (ראשון) במשך כארבע שעות עם יועציו ועורכי דינו. נתניהו הגיע עם משפחתו - רעייתו שרה והילדים יאיר ואבנר - אל ביתו של פרקליטו בועז בן צור ברמת גן, והוא עשוי להכריע אם יחתום על הסדר הטיעון. במקום נוכחים גם עו"ד עמית חדד, עו"ד יוסי כהן שמלווה את המשפחה והמקורב נתן אשל. מחוץ לבית התאספו מפגינים שיצאו בקריאות: "הוא זכאי".

עוד פרסמנו הערב ב"מהדורה המרכזית" כי שרה נתניהו שינתה את דעתה במהלך סוף השבוע וכעת היא מתנגדת להסדר הטיעון, וכך גם שני הבנים יאיר ואבנר. מנגד, הסנגורים סבורים שהעסקה היא טובה ומנסים לשכנע אותו לחתום עליה.

מכשול אפשרי נוסף בעסקה הוא תנאי אפשרי שיוצב בפני נתניהו: גורמים בפרקליטות עשויים לדרוש כי הנאשם יחזור בו מהמתקפות על המשטרה ועל הפרקליטות, ואף יכיר בניקיון הדעת והכפיים והענייניות - ושלא הייתה רדיפה או אפליה כלשהי. מנדלבליט לא יילך לעסקה בלי הסכמתם של הפרקליטים העוסקים בתיק.

בכיר בפרקליטות אמר הערב לגיא פלג כי הסיכוי להסדר הוא "קטן מאוד עד כדי קלוש". לדבריו, "התקשורת הולכת הרבה יותר קדימה מהמציאות - אין מבחינה מעשית כמעט זמן".

הבכיר טען כי גם אם צוותו של נתניהו יסכים לכל הדרישות של מנדלבליט, "עדיין צריך לנהל מו"מ שלם" - עם צוות התביעה שמנהל את התיק. לדבריו, המו"מ צריך לעסוק ב"כל תו ותג ובכל ניואנס בניסוחים. זה אירוע שלם" - ולהערכתו חלון הזמנים עד לפרישת מנדלבליט לא יספיק לכך.

על פי הפרסומים בימים האחרונים, נתניהו מעוניין שבהסכם לא יהיה כתוב אם יש קלון או לא, ושההחלטה תעבור לוועדת הבחירות המרכזית. יו"ר ועדת הבחירות הוא השופט יצחק עמית שנחשב למאוד מחמיר. הקלון צריך לעבור גם אותו וגם את בג"ץ, לכן אין לדרישה של נתניהו היתכנות מעשית.  

 אמש פרסמנו ב"חדשות השבוע" על התקדמות נוספת - התפתחות במו"מ להסדר טיעון עם המוציא לאור של ידיעות אחרונות נוני מוזס. מוזס צפוי להודות בניסיון למתן שוחד, אך למרות הודאתו - ייכתב כי לא התכוון ברצינות להצעה. חתימה של הפרקליטות על הסדר טיעון עם מוזס, תרע את מצבו המשפטי של נתניהו - אם הוא יחליט שלא ללכת על עסקת טיעון.

המגעים החלו ב-2019, ברק: "מקרה מיוחד שמצדיק עסקה, אתמוך בה פומבית"

למעשה, המגעים החשאיים החלו עוד ב-2019 ונמשכו בהפסקות מאז. אחד המתווכחים היה מוטי סנדר, שהקליט את הסרטון שבו לבקשת גבאי - נתניהו הבטיח שלא יפרק את הממשלה אם יקימו אותה יחד. השופט אהרן ברק אמר על רקע המגעים כי "מדובר במקרה מיוחד שמצדיק עסקה למען איחוי הקרעים בעם והורדת מפלס המתח כלפי מערכת המשפט. היועמ"ש נוהג בזהירות בעסקה כדי לוודא שנתניהו לא יחמוק מקלון. אתמוך פומבית בעסקה כשהיא תיחתם".

השופט לשעבר ברק למנדלבליט: לך לעסקת טיעון

ימים לפני שהוא מסיים את תפקידו, מנדלבליט נועץ עם נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אהרן ברק, שהיה גם היועץ המשפטי לממשלה בעצמו - כך פרסמנו לפני כמה ימים. בשיחות האלה בין השניים, שככל הנראה היוזם שלהן הוא ברק, אומר ברק למנדלבליט בשלוש מילים: "אביחי, תחתור לעסקה".