בית המשפט המחוזי בירושלים קבע הבוקר (שני) כי מלכה לייפר תוסגר לאוסטרליה. לייפר, הנאשמת ב-74 סעיפי עבירות מין בתלמידותיה בזמן ששימשה כמנהלת בית ספר לבנות חרדיות, תשהה במשמרת שב"ס עד שתוסגר. ניקול מאייר, אחת המתלוננות נגד לייפר, בירכה על ההחלטה: "הצדק ניצח. זהו ניצחון לא רק עבורנו, אלא עבור כל הנפגעות ששרדו. הלבבות שלנו מחייכים היום".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לאחר ששמעתי את כל טענות ההגנה, החלטתי להורות על המשיבה כבת הסגרה לאוסטרליה", פסקה השופטת לומפ. ואולם, סנגוריה של לייפר הודיעו בעקבות הפסיקה כי בכוונתם להמשיך את המאבק מעבר לים ובבית המשפט העליון, ושבו על הטענה כי הנאשמת אינה כשירה לעמוד לדין בשל מצבה הנפשי.

מלכה לייפר (צילום: Yonatan SindelFlash90)
צילום: Yonatan SindelFlash90

"זה אינו סוף פסוק, ההחלטה הסופית תיפסק בעליון", אמר עו"ד טל גבאי. "אנחנו אוחזים בטענות כבדות משקל בכל הנוגע לכשירותה לעמוד לדין, ובשב"ס מעניקים לה טיפול אנטי-פסיכוטי מסכן חיים. העליון קבע שככל שיימצא באוסטרליה שלייפר אינה כשירה לעמוד לדין, על המדינה להשיבה לאלתר לישראל. ולא מן הנמנע שככל שתוסגר לאוסטרליה לא יתקיים משפט". עו"ד ניק קאופמן הוסיף וטען כי "ההסגרה זו החלטה פוליטית שנתונה לביקורת של בג"ץ".

סנגור נוסף בצוות ההגנה, עו"ד יהודה פריד, ציין כי גם אם תעמוד לייפר למשפט היא יכולה לנצח בו. "יש לזכור כי החלק המרכזי במשפט פלילי הוא הראיות", אמר. "יש בסך הכל שלוש מתלוננות שהן אחיות ויש לנו טענות כבדות משקל לגבי סעיפי העבירה והמעשים עצמם. בבוא העת, אם תוסגר, הן יעלו במלוא עוצמתן". לצד זאת, הבהיר: "מומחה אוסטרלי שבדק את לייפר קבע שעל פי הדין שם היא אינה כשירה לעמוד למשפט, ואני בטוח שכך ייקבע".

מלכה לייפר (צילום: AP Mahmoud Illean)
צילום: AP Mahmoud Illean

בדיון האחרון שהתקיים בעניינה של לייפר לפני חודשיים, טענו פרקליטיה כי שתיים מהמתלוננות לא התנגדו למעשים המגונים. "הן הבינו כי מדובר במעשים לא צנועים אבל לא הביעו התנגדות", הצהיר עו"ד קאופמן. "אחת המתלוננות אמרה שהיא הרגישה 'מלוכלכת' כשלייפר עשתה בה את המעשים והיא לא רצתה שהיא תעשה את אותם הדברים לאחותה. חלק מהמעשים נעשו כחודשיים לפני החתונה שלה, כשלייפר הגיעה לביתה כדי לשוחח איתה על מה מצופה ממנה בליל הכלולות ובענייני נידה (שיעורי כלה)".

"בעדותה אמרה המתלוננת: 'אני חושבת שאהבתי אותה, והיא כל הזמן אמרה לי שהיא אוהבת אותי'", המשיך עו"ד קאופמן. "אלו הם דברי נערה בת 17 ולא ילדה בת שבע. אם ניכנס לרגע לראש של לייפר אם המעשים האלה אכן בוצעו - מה היא הייתה אמורה לחשוב לאור הדברים האלה?".

עורכי הדין מתן עקיבא ואביטל ריבנר מפרקליטות המדינה מסרו בעקבות ההחלטה: "בסיומו של הליך ארוך, ממושך ומורכב, קיבל בית המשפט המחוזי את העתירה שהגישה המחלקה הבין-לאומית בפרקליטות המדינה והכריז על מלכה לייפר בת הסגרה לאוסטרליה. זהו יום חשוב עבור שלטון החוק, עבור המחויבות הבין-לאומית של ישראל ובמיוחד עבור נפגעות העבירה. צר לנו על כך שההליכים התמשכו זמן רב, וזאת בעיקר בשל ניסיונה של לייפר להתחזות לחולת נפש – ניסיון שכשל על פי החלטות בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון".