פרקליט המדינה שי ניצן מסיים היום (שני) את תפקידו, ושר המשפטים אוחנה צפוי להודיע על מחליף. לקראת החלטה זו, נציב שירות המדינה פנה לאוחנה וליועמ"ש אביחי מנדלבליט וביקש מהם להגיע להסכמה. אוחנה הגיב למכתב וציין: "לא קיימת חובת התייעצות עם היועמ"ש", ויתרה מזאת "לא נדרשת הסכמתו". עם זאת, הבהיר אוחנה, קוימה התייעצות - ובכוונתו למנות את אחד המועמדים שהציע קודם לכן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בפנייתו לאוחנה, כתב נציב המדינה הפרופ' והשר לשעבר דניאל הרשקוביץ: "טרם קוימה חובת התייעצות עם נציב שירות המדינה, הנדרשת לצורך הטלת תפקיד פרקליט המדינה". הנציב אף הדגיש את לוח הזמנים הצפוף בשל פרישתו של ניצן והוסיף: "עם השגת הסכמה ביניכם על מועמד/ת, אדון במועמדות: אני מקווה מאוד שהסכמה כזאת תושג בקרוב".

על כך הגיב אוחנה במכתבו: "קוימה גם קוימה חובת ההיוועצות, וכשאחליט על מי מבין המועמדים, הרי ששמו של אף לא אחד מהם יהיה זר לך". בהמשך הוסיף: "אבקש התייחוסתך למועמדים, וככל שקיימת לגבי מי מהם מניעה מטעם הקשור בנציבות שירות המדינה אבקש לדעת. גם אני מקווה כמובן שהיועמ"ש יסמוך ידיו על המינוי, אך הסכמה כזו אינה ולא יכולה להיות תנאי למינוי ו\או לקיום חובת ההיוועצות". 

אחרי שפרסם לאחרונה רשימת מועמדים מצומצמת, סוגיית מינויו של ממלא המקום עוררה מחלוקת נוקבת בין אוחנה לבין מנדלבליט בשל חוסר הסכמה על זהות המועמד.

המועמדים של אוחנה היו: שלמה (מומי) למברגר, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים; אורלי בן ארי-גינזברג, המשנה לפרקליטת מחוז מרכז; דן אלדד, מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה; אושרה גז-איזנשטיין, פרקליטת מחוז תל אביב; ורז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה - שכבר הודיע כי הוא מסיר את שמו מרשימת המועמדים. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט קרא למנות את למברגר לתפקיד. 

ניצן פורש היום לאחר שש שנות כהונה בתפקיד וכשלושים שנים בפרקליטות המדינה. בסוף השבוע שודר ב"אולפן שישי" ריאיון פרישה עם ניצן, שהכחיש את הטענות כלפיו: "לא תפרנו תיקים לנתניהו". ניצן אמר בריאיון: "ההחלטות שהתקבלו היו מקצועיות, צוות של 25 אנשים חשב שצריך להגיש כתבי אישום".

פרקליט המדינה היוצא הביע דאגה מהעתיד לבוא: "אני מאוד חושש שיש גורמים שונים שרוצים להרוס את המערכת. לדעתי העניין של ירידת אמון הציבור במערכת המשפט קשורה לעניין שבחרנו לחקור גם בכירים מאוד, נדמה לי שההשפעה והאהדה לנתניהו שונה ממה שהיה כלפי בכירים אחרים שחקרנו. חלק גדול מהסיבות להתערערות הציבור הן בגלל מתקפות בלתי פוסקות, לא הגונות ולא נכונות. אם יצליחו לרסק את הפרקליטות, חלילה, הכל יתפרק".