הדיון הגורלי בתיקי רה"מ נכנס ליומו השני: אחרי קרוב ל-12 שעות הסתיים אמש יום השימוע הראשון שבמסגרתו הופיע צוות ההגנה של ראש הממשלה נתניהו בפני היועץ המשפטי לממשלה. היום הראשון הוקדש כולו לתיק 4000 (פרשת בזק-וואלה) שצפוי לעמוד גם היום (חמישי) במוקד. במקביל, יתקיים היום טקס הצהרת האמונים של חברי הכנסת ה-22, חמישה חודשים בלבד לאחר טקס דומה שהתקיים בכנסת ה-21 - הקצרה בתולדות המדינה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עורך דינו של נתניהו יוסי אשכנזי אמר עם פתיחת הדיון היום: "אני מעריך שנצטרך היום זמן דומה כדי לסיים את הדיון הזה. יש קשב רב בלשכת היועץ ואנחנו מרוצים מזה, זה מה שצריך להשיג בשימוע. אנחנו מציגים טיעונים על בסיס ראיות קיימות – הטיעונים שונים מטבע הדברים ממה שהתביעה רואה בראיות, וזה חלק עיקרי בשימוע. הצגנו גם ראיות חדשות - מסמכים שלא היו בחומר החקירה".

עורכי דינו של נתניהו יצאו אתמול בשעות הערב מחדר הדיונים וסיפרו לתקשורת כי הם זכו ליחס קשוב והוגן מצד היועץ מנדלבליט. גם היום ימשיכו פרקליטי נתניהו במאמציהם לבטל את סעיף השוחד, החמור ביותר מבחינתו של נתניהו בשלושת התיקים שבהם הוא נאשם בכפוף לשימוע.

מנדלבליט בכניסה לשימוע (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מנדלבליט בכניסה למשרד המשפטים, אתמול | צילום: החדשות 12, החדשות12

עו"ד עמית חדד אמר: "אין לנו ספק כי אחרי שנמשיך ונשלים גם מחר את התמונה המלאה כמשנה סדורה שהכנו – לא יישאר מהתיקים האלה דבר".

צוות ההגנה של נתניהו הגיע לשימוע עם מסמך מפורט, בן מאות עמודים. במסמך הזה הם הביאו פרוטוקולים של הרשות להגבלים ושל מועצת הכבלים והלוויין. במסמך הזה גם נשענים על מחקר שביצע ניצב בדימוס אבי וייס ומביאים שם בין היתר גם דברים שאמר מנכ"ל משרד התקשורת המודח אבי ברגר, עוד לפני שהחלה החקירה וטענו כי אמר בחקירתו דברים הפוכים ממה שטען בעבר.

בפרקליטות לא הופתעו, שכן הם מכירים את הפרטים ואת טענות נתניהו שראו אור בכלי תקשורת המקורבים לו ובבלוגים פרטיים של נושאי דברו. צוות ההגנה של נתניהו מנסה למעשה להוכיח שלא הייתה סינרגיה בין ראש הממשלה ושר התקשורת דאז לשאול אלוביץ', הבעלים לשעבר של חברת בזק ואתר וואלה, כלומר שכל אחד מהם פעל לכאורה את פעולותיו - בלי קשר וזיקה לאחר.

את דברי הפתיחה בשימוע נשא עו"ד רם כספי, שמייעץ לצוות ההגנה, והוא ניסה לנתץ את הלוגיקה הבסיסית לפיה לא יכול להיות אישום של שוחד בתיק שמרכזו עוסק בתקשורת ובסיקור. ההגנה צפויה לבקש יומיים נוספים בשימוע לתיק 4000 לבדו.

פרקליטי נתניהו הכחישו עד כה כי פניהם לעסקת טיעון, וכעת המטרה המרכזית של צוות ההגנה של ראש הממשלה היא שינוי סעיף האישום בשוחד, כאמור החמור ביותר מבחינתו. עצם שינוי האישום בכפוף לשימוע למרמה והפרת אמונים יהווה הישג משמעותי לצוות ההגנה.

אך יש לזכור: רק לאחרונה נשלחו שורה של אנשים לתקופות מאסר לאחר שהורשעו במרמה בהפרת אמונים – בראשם סטס מיסז'ניקוב, שלומי לחיאני ודני דנקנר. לכן במובן הזה, בסופו של יום כשנתניהו יצטרך לשקול את השיקולים שלו - חשש אמיתי מפני ריצוי עונש מאסר בפועל מול הסדר טיעון – לא נופתע אם הם יתכנסו ויציעו הסדר טיעון.