הביע צער על מות מחבל בכלא – ועורר סערה: שופט בית המשפט העליון, ניל הנדל, השתתף אמש (רביעי) בצערה של משפחת המחבל בסאמי אבו-דיאק, שביקשה למחוק עתירה שהגיש לבג"ץ – זאת בשל העובדה שמת במהלך תקופת מאסרו ממחלת הסרטן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בפסק הדין שכתב, בו נענה לבקשתה של המשפחה למחיקת העתירה, כתב הנדל "הנני משתתף בצער המשפחה". השופט הנדל נענה לבקשת המשפחה והוסיף את ההערה השנויה במחלוקת מבלי ששיתף בכך את שני השופטים האחרים להרכב.

לאחר שהדבר פורסם וחולל סערה – הוציא היום (חמישי) השופט הנדל פסק דין מתוקן, בו לא מופיעה עוד השתתפותו בצער משפחת המחבל על מותו - אלא רק החלטתו. 

שופט העליון ניל הנדל, המחבל סאמי אבו דיאק
פסק הדין בו הביע השופט צער על מות המחבל

לאחר מכן, פורסם פסק דין חדש שבו מופיעים שמות שלושת השופטים בהרכב - ובו צוין שלאחר שהתברר שפסק הדין ניתן על דעת יחיד, הוא מבוטל. "התברר כי פסק הדין מיום 2019.11.27 ניתן על ידי בדן יחיד ועל כן הוא מבוטל". 

אבו-דיאק, תושב הכפר סילאת אל-דאהר שליד ג'נין, ריצה 3 מאסרי עולם בגין גרימת מוות בכוונה, חטיפה, ירי לעבר אנשים וניסיון לרצח. הוא רצח לפני 18 שנים את איליה קריביץ' בכניסה לכפר סילת, המסוך ליישוב חומש. קריביץ' הגיע למקום במטרה לקיים עסקה עם אחד מתושבי הכפר. אבו-דיאק ארב במקום, וביצע ירי לעברו. הפתח נטלו אחריות על האירוע.

הוא החל לרצות את מאסרו בספטמבר 2002. לפי המשרד לענייני אסירים, אבו דיאק סבל מסרטן ופנה לשב"ס מספר פעמים בדרישה לשחרורו בשל מצבו הרפואי - אך סורב. בעת שהותו בכלא עבר ארבעה ניתוחים ואף רותק לכיסא גלגלים‎. לטענת קרוביו, המסר האחרון שלו מהכלא היה: "אני רוצה להיות לצד אימא שלי ואהוביי, רוצה למות בזרועות אימא שלי ולא כשידיי ורגליי אזוקות מול סוהר שאוהב מוות ונהנה מהסבל שלי".

פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות מסר בתגובה: "עצוב כי נתינת פסק דין חדש בנושא הגיעה אך ורק בעקבות לחץ מצדן של המשפחות השכולות. זהו צעד קטן מדי ומאוחר מדי. קורבנות הטרור אינם יכול להיות אשמים. אנו מצפים מהשופט הנדל להתנצל לאלתר".