המשטרה ממשיכה בהליך נגד תנ"צ גיא ניר והקצינה צ': לפני שבועיים סוכם כי הקצין הבכיר, שהודח והוגש נגדו כתב אישום משמעתי, יפרוש וההליך נגדו יבוטל. הערב (ראשון) התברר כי המשטרה ביטלה את ההסכם - ותמשיך להעמיד לדין משמעתי את הקצין ואת רפ"ק צ', שהתלוננה נגד ניצב רוני ריטמן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בין הצדדים התנהל הליך גישור בהליך המשמעתי, עקב מעורבותו של תנ"צ ניר בפרשה שבה קצינת המשטרה האשימה את ניצב בדימוס רוני ריטמן בהטרדה מינית. לאחרונה סוכם כי ניר יפרוש מהמשטרה בסוף חודש אוקטובר 2020 וכתב האישום נגדו יבוטל וההליך המשמעתי נגד הקצינה המתלוננת ייסגר ויימחק - בכפוף לאישורם של מ"מ מפכ"ל המשטרה והשר לביטחון פנים גלעד ארדן. כעת, פרקליטיהם של תנ"צ ניר ושל המתלוננת תוקפים את החלטת המשטרה לסגת מההסכם.

עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן עוזר, שמייצגים את רפ"ק צ', מסרו: "הגיעו מים עד נפש. מדובר בהתנהלות מקוממת ושערורייתית שהדעת אינה סובלת. הגיעה העת לעצור ולחשוף את מחול השדים הנורא המתנהל כנגד רפ"ק צ'. בכוונתנו לנקוט בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו ולפנות לערכאות המתאימות על מנת להביא לסיום את הפגיעה הקשה והמתמשכת בה".

עו"ד איציק כהן, שמייצג את תנ"צ ניר, תקף את התנהלות המשטרה, שאותה כינה "תמוהה ופוגענית". בפנייה לתנ"צ דדו זמיר כתב: "הנך מציב דרישה חדשה לפיה תנ"צ ניר יפרוש לאלתר, אף ללא חופשת פרישה לה הוא זכאי על פי דין ועל פי תנאי העבודה ונהלי משטרת ישראל".

עוד אמר הפרקליט: "שינוי תנאי ההסכם אינו מקובל על תנ"צ ניר והוא עומד על קיומו. הימנעות מהבאת ההסכם לאישור השר או פעילות למניעת קבלת אישור כאמור להווה בעיניי התנהגות חסרת תום לב והפרת ההסכם".

ממשטרת ישראל נמסר: "אסור ופסול שמשא ומתן שמתקיים בין הצדדים יתנהל בכלי התקשורת. מעבר לכך אין בכוונתו להתייחס לדברים מאחר וההליך בעניינם עדיין תלוי ועומד".

תנ"צ ניר, לשעבר ראש חטיבת המודיעין באגף החקירות, הודח מתפקידו לפני כשנתיים לאור ההערכות כי נטל חלק משמעותי בסערת ניצב רוני ריטמן. לאחר שימוע שנערך לו במשטרה אז הוחלט כי יוגש נגדו כתב אישום לבית הדין המשמעתי. כתב אישום הוגש גם נגד הקצינה צ', ראש לשכתו לשעבר של ניר, שוויתרה על זכות השימוע.

ניצב ריטמן פורש מלהב 433 (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
ניצב רוני ריטמן | צילום: חטיבת דובר המשטרה

כתב האישום פירט 29 מקרים שבהם שהו שני הקצינים הבכירים שעות ארוכות, ולעיתים אף לילות שלמים, בבית הקצינה או ביישובים שורש, שואבה וזיכרון יעקב. בכמה מקרים הם הואשמו שאף דיווחו על שעות עבודה בעת שהיו בביתה. שני קציני המשטרה הבכירים נאשמים בעבירה של התנהגות שאינה הולמת ופוגעת בתדמית המשטרה.