בצל המתקפה על מערכת אכיפת החוק, פרקליט המדינה שי ניצן, שיסיים בסוף השבוע את תפקידו, נושא כעת דברים בוועידת מקור ראשון שנערכת היום (ראשון) בירושלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

 את נאומו פתח ניצן בתגובה למתקפה על מערכת אכיפת החוק בכלל ועל המתקפה האישית עליו ועל גורמים נוספים שהיו מעורבים בחקירות תיקי השחיתות לכאורה של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "לאחרונה מוטחות בראשי מערכת אכיפת החוק חדשות לבקרים האשמות אישיות".

ניצן הוסיף והתייחס למתקפות: "בהפגנות, בכלי התקשורת וברשתות החברתיות מועלות שוב ושוב טענות כגון 'היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נסחט'; 'פרקליט המדינה עבדכם, שי ניצן, לחקירה'; 'פרקליטת מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה - לכלא'. השמצות אלה, לצד חרפות וגידופים נוספים הם שיאו עד כה של תהליך ממושך לקעקוע של אמון הציבור בגורמי אכיפת החוק בכלל ובראשם בפרט".

היועמ"ש אביחי מנדלבליט, ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט | צילום: פלאש 90, חדשות

"בין ביקורת עניינית, לה יש ויהיה מקום תמיד, לבין הטענות המוטחות לאחרונה - אין שום קשר", הבהיר פרקליט המדינה. "על סף סיום תפקידי, אבקש להשיב בתמצית לטענות כאילו יש זדון כביכול בפעולותינו. הטעם העיקרי לבחירתי שלא להחריש עוד, הוא כי המשך מסע השיסוי נגד מערכות אכיפת החוק - מסוכן לכולנו. ייחוס מניעי זדון להחלטתנו בעניין ראש הממשלה הוא מופרך מן היסוד, וסופו שיביא חלילה להפלת יסודות הבית, ביתנו הלאומי".

"מי שבאמת מבקשים להביא לתיקון המערכת - אינם פועלים לריסוקה", הוסיף ניצן. "מי שבאמת מבקשים להעביר ביקורת עניינית - יודעים היטב כי מה שמתחולל בעת האחרונה בארץ בוודאי לא יוביל לתיקון פגמים. אין מדובר בביקורת בונה, מדובר בביקורת שתכליתה להרוס. להרוס את אמון הציבור במערכת עד היסוד כדי להפוך לבלתי לגיטימית החלטה בתיק מסוים".

עוד אמר פרקליט המדינה: "על מנת לתקן יש לאפשר הקשבה והכלה. רק כך, ולא באמצעות השמצות וגידופים, ניתן לקדם תהליכים במקום בו הדבר דרוש. רק כך, ולא באמצעות שיח מופרך על 'הפיכה שלטונית' שאנו כביכול מנסים לבצע פה - ניתן יהיה לתקן את הטעון תיקון. כידוע, לפני כשבועיים, הודיע היועץ המשפטי לממשלה ברבים כי החליט להגיש כתב אישום נגד נתניהו".

ניצן מסיים בסוף השבוע את תפקידו כפרקליט המדינה לאחר כ-6 שנים. פרישתו של ניצן העלתה על מסלול התנגשות את היועמ"ש אביחי מנדלבליט ואת שר המשפטים אמיר אוחנה, זאת על רקע השאלה מי יבחר את פרקליט המדינה הזמני.

על רקע העימות הזה, השר אוחנה פרסם את רשימת המועמדים לתפקיד ואחד מהם ישמש כממלא מקום למשך שלושה חודשים. מקורבים ליועמ"ש הזהירו בתגובה כי אם השר יחליט על מינוי על דעת עצמו - הוא יקבע שיש מניעה משפטית למינוי. בסוף השבוע כאמור יסיים ניצן את תפקידו - ומאותו הרגע את התפקיד יאייש ממלא מקום.

השר אוחנה הגיב זמן קצר אחרי לדברי המקורבים ליועמ"ש וצייץ בעמוד הטוויטר שלו: "היות שאנחנו מדינת חוק, מי שיקבל את ההחלטה מי ימלא את מקומו של ניצן יהיה אני, בהתייעצות עם נציב שירות המדינה ועם היועמ"ש".