בג"ץ קיבל היום (ראשון) את העתירה שהגישו 67 עותרים בבקשה לקיים דיון סביב השאלה האם נתניהו יוכל להרכיב ממשלה תחת כתב אישום. בהחלטתו, קבע בג"ץ כי יש לקיים דיון בנושא "בהקדם האפשרי", והורה ליועמ"ש מנדלבליט לגבש חוות דעת בסוגיה עד 48 שעות לפני מועד הדיון, שנקבע הערב ליום שלישי הבא, 31 בדצמבר בשעה 9:00 בבוקר. בתגובה, יו"ר סיעת הליכוד ח"כ מיקי זוהר איים: אם בג"ץ יקבע באופן שערורייתי שנתניהו לא יכול להרכיב ממשלה - נעביר מיד בכנסת הבאה את פסקת ההתגברות. נתניהו תקף: "בדמוקרטיה מי שמחליט מי ינהיג - זה העם. לא אף אחד אחר". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בית המשפט העליון הודיע הערב כי הדיון בנושא יתקיים בשלישי הבא, ובראש ההרכב תעמוד הנשיאה אסתר חיות. עוד בהרכב: המשנה לנשיאה, השופט חנן מלצר והשופט עוזי פוגלמן. ביום שישי האחרון הודיע מנדלבליט כי הוא החליט שלא לתת את חוות דעתו בנוגע להטלת מלאכת הרכבת הממשלה על אדם המואשם בפלילים. הוא הוסיף שיחווה את דעתו רק אם בג"ץ ידון בהליך גם הוא: "ככל שבית המשפט הנכבד לא ימצא לנכון לדון ולהכריע בשאלות העולות בעתירה בעת הזו, אין מקום למתן חוות דעת", כתב.

היועמ"ש הסביר כי "העתירה בנושא מעלה סוגיות מורכבות וכבדות משקל, הנוגעות לסמכות להטיל את התפקיד להרכבת ממשלה על חבר כנסת אשר הוחלט להגיש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות הנוגעות לטוהר המידות". 

ח"כ זוהר: התערבות של בג"ץ בעניינים פוליטיים - החלטה שערורייתית

"הימנעותו של היועץ המשפטי לממשלה ממתן חוות דעת בנושא הנדון בעת הזו, אינה בלתי סבירה כנטען בעתירה, אלא משקפת כראוי את תפקידו של היועץ המשפטי לממשלה ואת הנסיבות המיוחדות של הסוגיה הנדונה", ציין מנדלבליט ולבסוף קבע שרק אם בית המשפט עצמו יחליט לדון בסוגיה - "יהיה מקום לחוות דעת גם מטעם היועץ המשפטי לממשלה בסוגיה במסגרת ההליך השיפוטי".

הצעת החוק של זוהר תציל את נתניהו? (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

יו"ר סיעת הליכוד, חבר הכנסת מיקי זוהר, פרסם בתגובה ציוץ בטוויטר שבו איים בשורה של מהלכים במערכת המשפט, אם בג"ץ יקבע "באופן שערורייתי" שיש מניעה שנתניהו ירכיב ממשלה. "אם בג"ץ יקבל החלטה שערורייתית ויתערב בעניינים פוליטיים בכך שיכריז שנתניהו לא יכול להרכיב ממשלה, תהיה לכך תשובה חדה וברורה:
1. פסקת ההתגברות בשלוש קריאות מיד עם תחילת כהונת הכנסת הבאה.
2. ביטול ההחלטה לאתלתר שתאפשר לנתניהו כן להרכיב.
אם יש משהו שמגדיל את הסיכוי של 61 לימין, זה זה".

החלטתו של מנדלבליט הגיעה כשבוע לאחר שבית המשפט העליון קבע שעליו להחליט אם הוא מתכוון להתייחס לסוגיית הטלת המנדט על בנימין נתניהו, זאת בתשובה לעתירה שהגישו 67 חברי קהיליית ההייטק, האקדמיה והביטחון הישראלי.