הסאגה נמשכת: יונתן אוריך, עופר גולן, ישראל (שרוליק) איינהורן ויוסי שלום, יועציו של ראש הממשלה נתניהו, הגישו היום (חמישי) ערעור לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד צו החיפוש בטלפונים הניידים שלהם, שהוצא במסגרת חקירת החשד למעורבותם של השניים בפרשת הטרדת עד המדינה משה (מומו) פילבר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש לדחות את בקשת המשטרה למתן צו חדירה לטלפונים", מסרו הארבעה. "ההיגיון והצדק מחייבים, כי אם פעולות פוגעניות מצד רשויות החוק מגיעים לפתחו ולידיעתו של בית המשפט כבר בשלב החקירה, על בית המשפט לעצור פגיעות אלה כבר בשלב זה. החלטת השלום מעמיקה בצורה אקטיבית את הפגיעה בזכויות המערערים, ומתירה למשטרה להמשיך ולפגוע בזכותם לפרטיות ולהליך הוגן".

את הערעור הגישו דוברי נתניהו באמצעות פרקליטיהם, עו"ד עמית חדד ועו"ד נועה מילשטיין, יחד עם עו"ד ליאור אפשטיין ועו"ד מאיר ארנפלד. לטענתם, הם החליטו להגיש את הערעור "בעקבות הפעולות הבלתי חוקיות שביצעה המשטרה ביודעין במהלך החקירה". עוד טענו היועצים כי המשטרה "הטיחה בנחקרים מידע שהופק באופן בלתי חוקי במהלך חקירתם".

על האירוע במהלכו הציבו מתחת לביתו של עד המדינה פילבר רכב עם מערכת כריזה אמרו כי הדבר נעשה יום לאחר חשיפת תמלילים מחקירות פילבר בחדשות 12. "פרסומים אלה יצרו סערה תקשורתית ופוליטית בעיצומו של קמפיין בחירות. בתגובה לפרסומים אלה, רצו בקמפיין הליכוד להעלות למודעות התקשורתית אמירות אחרות של פילבר ולכן נשלח הרכב - לא במטרה להטריד עד; אלא במטרה תקשורתית-פוליטית להשמיע בתקשורת את אותן אמירות מזכות כחלק מקמפיין הבחירות של מפלגת הליכוד".

עוד טענו היועצים כי בשל פועלם כדוברי נתניהו, "מהאנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה ולבני משפחתו", הם נמצאים בקשר ישיר ורצוף עם גורמי תקשורת שונים - ולכן תכתובות רבות שלהם חוסות תחת שורה של חסיונות. "טענה זו מגובה בראיות ותקדימים שהובאו בערעור ויובאו בדיון", נכתב בעתירה.

בבקשת הערעור נטען כי לאור הנימוקים המשפטיים והציבוריים הללו "מתבקש בית המשפט להימנע מהוצאת צו חדירה לטלפונים הניידים, ולהורות למשטרה לחשוף את תיעוד חקירתו של אוריך שהוקלדה באופן לא חוקי לקבוצה פנימית של המשטרה 'השלמות 4000'".

שלמה פילבר בריאיון מיוחד. צפו בקטע (צילום: החדשות‎)
עד המדינה משה (מומו) פילבר | צילום: החדשות‎

עו"ד חדד אמר: "הנקודה מאוד פשוטה וצריכה להטריד כל אזרח: לא יכול להיות שהמשטרה תיכנס לטלפונים בצורה לא חוקית, תפרוץ אליהם ממש ואחר כך תפנה לבית המשפט כדי להלבין את המעשים שהיא עשתה. זו מהות הערעור והמהות הזאת מאוד פשוטה ומאוד צודקת".

לפני שבוע גורמים שמקורבים ליועץ המשפטי מנדלבליט אמרו כי הוא מוביל קו נוקשה נגד יועצי ראש הממשלה - ומייחס לפרשה "חומרה יתרה". לדברי אותם המקורבים, "זו לא הטרלה ולא מעשה קונדס אלא קשירת קשר להטרדת עד מדינה בנסיבות מחמירות בתיק רגיש במיוחד". מדברים אלה עולה כי מנדלבליט נחוש ללכת עם חקירת הפרשה הזאת עד הסוף, וזה גם מה שהוא משדר לגורמים בפרקליטות ובמשטרה.

עורכי הדין של דוברי ראש הממשלה הגישו בשבוע שעבר בקשה להארכת מועד עיכוב החיפוש במכשירי הטלפון שלהם לבית המשפט, זאת לאחר שהשופט עלאא מסראווה אישר לערוך בהם "חיפוש כירורגי", למרות פגמים שונים שמצא בהתנהלות צוות החקירה. לאחר שקיבל את בקשתם לעיכוב ביצוע לצורך היערכות להגשת ערעור החיפוש אמור היה להתבצע היום - וכעת יועציו של ראש הממשלה אכן הגישו ערעור על ההחלטה.