לפני פחות משבוע התרחשה תאונה קשה בדרך נמיר בתל אביב. רוכבת קורקינט חשמלי כבת 30 חצתה כחוק במעבר חצייה, כשנהגת רכב שעברה באור אדום - פגעה בה בעוצמה. בשל המהירות הגבוהה בה נסעה הנהגת, נפצעה הרוכבת באורח בינוני. מנכ"ל עמותת "אור ירוק", ארז קיטה מסר בתגובה: "מדובר במעשה אנטי מוסרי של הימור על חיי אדם אחר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התאונה תועדה במצלמת הרכב של נהג אחר בשם יובל, שהעביר את הסרטון לעמותת "אור ירוק". בתיעוד נראה הרכב חוצה באור אדום במהירות גבוהה ופוגע ברוכבת הקורקינט בעוצמה. "הרוכבת חצתה בוודאות בירוק. זה היה מזעזע", סיפר יובל.

לדבריו, לאחר התאונה יצאה הנהגת מהרכב ורצה לכיוון האישה שנפגעה באורח בינוני. אזרחים רבים שעברו במקום עצרו והגישו לה עזרה. לאחר מכן הגיעו צוותי מד"א ופינו אותה מהזירה לבית החולים איכילוב בעיר.

בסך הכל 2,668 נהגים גרמו לתאונות דרכים בגלל אי ציות לרמזור אדום בשנת 2017, על פי נתוני "אור ירוק" והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מהנתונים עולה כי 17 נהגים היו מעורבים בתאונות דרכים קטלניות בהן נהרג לפחות אדם אחד, ו-180 היו מעורבים בתאונות דרכים קשות. בנוסף, 2,471 נהגים היו גרמו לתאונות דרכים קלות לאחר שלא צייתו לרמזור אדום.

מנכ"ל "אור ירוק", ארז קיטה, מסר כי מעבר באור אדום היא אחת העבירות הקשות שנהג יכול לבצע, והוסיף: "מעבר לכך שזו עבירה מסכנת חיים, מדובר במעשה אנטי חברתי ואנטי מוסרי. אדם נכנס לצומת ופשוט מהמר על החיים של אדם אחר".

עוד אמר קיטה כי על המדינה לפעול לצמצום התופעה באמצעות תוספת מצלמות רמזור בולטות ושילוט תואם. "אדם שידע כי קיים סיכוי גדול שיקבל קנס גבוה אם יחצה צומת באור אדום,  לא ימהר כל כך להמר על החיים של כולנו", מסר. "מצלמות הרמזור הוכיחו את יעילותן בצמצום מספר הנפגעים במדינות רבות, לכן יש להתקין אותן בצמתים מסוכנים".