בצל החזרתו לכלא, סיפר היום (רביעי) יונתן היילו בשיחה עם החדשות 12 על האירועים שהובילו להחלטת ועדת השחרורים: "שתיתי קצת והרמתי את הקול, אבל לא היייתה אלימות". במקביל, אחותו, מנאן היילו, סיפרה על התחושות הקשות. לאחר שפרקליטו האשים כי "אין אף גוף במדינה שיודע לחבק ולשקם את האסיר", האחות מצטרפת לביקורת וטוענת: הוא עבר דברים קשים ואמר שהוא צריך גמילה. 

יונתן היילו לפני ההחלטה: "לא יודע מה לעשות, אני מבולבל"

בשיחה שניהל עם החדשות 12 לפני הדיון, סיפר היילו בתסכול: "הייתה לי התקדמות כל כך טובה ויפה. ממש עלייה מאוד מאוד גבוהה. למדתי, הקפדתי להגיע לעבודות בזמן והכל היה טוב ויפה. אבל אז הגעתי לסביבה שקצת נהיה לי בה משעמם, אני רגיל לסביבה שיש קצת יותר חברה, יש יותר על מה לדבר".

אחרי שהשתחרר, שוכן היילו בבית חב"ד. "הייתי שם על הפנים", סיפר. "ישבתי בכלא 8 שנים. בן אדם לא יכול להסתדר תוך חודש חודשיים והכל טוב ויפה - הוא מבולבל". לאחר מכן, עבר להוסטל בתל אביב. "גם שם לא הרגשתי בנוח כי זה הזכיר לי את בית הסוהר", הסביר. "אחרי חודשיים מצאו לי מקום בקיבוץ בצפון. בקיבוץ היה לי טוב, התקדמתי יפה". 

עו"ד אלון אייזנברג פרקליטו של יונתן הייל (צילום: החדשות)
עו"ד אלון אייזנברג | צילום: החדשות

"עם הזמן השעמום התחיל לייאש אותי קצת", המשיך היילו. "אז שתיתי איזה בירה והתחלתי לצעוק קצת. לא הרמתי יד או נקטתי באלימות או משהו כזה. הכל קרה מתסכול. לא שתיתי המון זמן אז מה שקרה זה כי הייתי בכעס. אבל זה הכל".

"עכשיו אני מבולבל, אני לא יודע מה הולך. אני צריך לעלות לדיון ולא יודע מה לעשות. אנשים לפעמים עושים דברים משעמום – שתיתי קצת בשביל המצב רוח. מבחינת השתפרות ולימודים והכל עשיתי הכל יפה וכולם אמרו לי יש לך השתפרות מאוד מאוד יפה".

אחותו של יונתן היילו: "כואב לי הלב, אמא חולה"

"כואב לי הלב", אמרה אחותו של היילו על החזרת אחיה למאסר. "אמא שלי לא מרגישה טוב וגם אני, גם אח שלי עבר הרבה דברים. הוא אמר שהוא צריך גמילה וכאב לי הלב ממה ששמעתי עכשיו. הוא היה ילד טוב, ועכשיו, בגלל שהוא עבר הרבה דברים, הוא ייכנס לכלא עוד מעט. זה כואב לי, ואני לא יכולה ללכת לבקר אותו".

מנאן היילו מספרת כי אחיה לא יצר קשר עמה, והטלפון שלו היה סגור במשך כל היום. "אמא שלי חולה, היא הרגישה לא טוב. היא התקשרה אליי הבוקר ושאלה מה קרה לו, אמרתי לה שהוא בסדר, שהוא בבית שלו ושלא תדאג. היא לא שמעה ולא יודעת".

מוקדם יותר היום פורסם כי ועדת השחרורים החליטה להחזיר את יונתן היילו לשנה נוספת בכלא. היילו, שהורשע בהריגת גבר שאנס אותו, השתחרר לפני כשנה אחרי שריצה שמונה שנות מאסר, וצפוי לשוב כעת למאסר לאחר שהפר את תנאי שחרורו. במהלך השנה האחרונה בילה היילו כשמונה חודשים בקיבוץ – שם שקע בדיכאון, שתה אלכוהול והרים את הקול על אחד האנשים.

היילו בבית המשפט (ארכיון) (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
יונתן היילו בבית המשפט, ארכיון | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

פרקליטו של היילו, עו"ד אלון אייזנברג, מסר בתגובה להחלטת ועדת השחרורים: "הסיפור של יונתן היילו הוא טרגדיה משפטית. המנוח במשך שנים התעלל בו והתאכזר אליו, אנס אותו מספר פעמים והעביר אותו מסע ייסורים שבאמת הגיע לקצה גבול הסבל האנושי". בהמשך דבריו האשים הפרקליט: "אין אף גוף במדינה שיודע לחבק ולשקם את האסיר. זו טרגדיה אחת גדולה. כישלון מהדהד".

ועדת השחרורים לפני כשנה: "האסיר מתנהל באופן חיובי - שחרורו יוקדם"

בשנת 2013 הורשע היילו ברצח לאחר שרוצץ את גולגלתו ירון איילין. היילו הסגיר את עצמו למשטרה שעות ספורות לאחר המעשה וטען בחקירתו שהמנוח אנס אותו מספר פעמים וסחט אותו באיומים תקופה ארוכה. בתחילה לא האמינו במשטרה לגרסתו, אך לאחר מאבק משפטי מתמשך הגיעה הפרשה לבית המשפט העליון. בשנת 2016 זיכה בית המשפט את היילו מאישום הרצח, הרשיע אותו בהריגה וגזר עליו עונש של 12 שנים בלבד.

לפני כשלוש שנים פרץ גל מחאה ציבורי שקרא לשחרורו של היילו, ובמסגרתו הגישו 65 חברי כנסת בקשת חנינה מהנשיא ריבלין. בתחילה דחה הנשיא את הבקשה בעקבות התנגדותה של מחלקת החנינות של משרד המשפטים. בעקבות הדחייה הגיש עו"ד אייזנברג בקשת חנינה נוספת מהנשיא, תוך שהוא מציין בה כי היילו עבר בכלא טיפול לעברייני אלימות וטיפול לגמילה מאלכוהול.

עם הגשת הבקשה השנייה, בנובמבר 2017 המליצה שרת המשפטים דאז איילת שקד על הקלה בעונשו של היילו בפני הנשיא. ריבלין אימץ המלצה זו והורה לקצר את עונש המאסר בפועל שנגזר על היילו מ-12 שנים ל-10 שנים ושמונה חודשים.

ביולי 2018, השתחרר היילו מהכלא בגיל 30 אחרי שריצה 8 שנות מאסר. בהחלטת ועדת השחרורים מאז נכתב: "נראה כי האסיר שינס מותניים ונרתם להליך מעמיק. האסיר ממשיך להתנהל בתקופת המאסר באופן חיובי, הוא יוצא לחופשות ללא חריג וללא עבירות משמעת, הוא סיים קבוצה טיפולית של אלימות כללית והביע במהלכה רצון כן ומוטיבציה לשינוי".

עוד נכתב: "חברי הוועדה שוכנעו כי האסיר עשה כברת דרך משמעותית בכיוון של שיקום ושינוי חייו". על כן, החליטו חברי הוועדה - השופטת בדימוס דניאלה שריזלי וחברי הוועדה ליאור אריאן ואילנה גולדברג - לאמץ את עמדת היועמ"ש: "הוועדה נעתרת לבקש לשחרור מוקדם בהתאם לתכנית הרשות לשיקום האסיר".

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום