שוב מאיים להשבית. יו"ר ההתאחדות עיני (צילום: פלאש 90, אביר סולטן)
דחה את הפרישה. עיני | צילום: פלאש 90, אביר סולטן

לאחר שבחודש נובמבר האחרון הכריז על כוונתו לפרוש מתפקיד יו"ר ההסתדרות, הודיע היום (ג') רשמית עופר עיני כי בכוונתו לדחות את התפטרותו. עיני, שהיה צפוי לעזוב את התפקיד בתחילת חודש פברואר, טען כי ההחלטה מגיעה בעקבות ערעור שהוגש לבית המשפט, בדרישה לדחות את בחירת מחליפו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מאז שמסרתי את ההודעה על כוונתי לפרוש מתפקידי, מנהל ח"כ איתן כבל מאבק במוסדות ההסתדרות ובתקנונה", אמר היום עיני. "ההליך שנקט כבל בבית המשפט המחוזי בתל אביב הסתיים בדחיית כל טענותיו ובאישורו של מנגנון הבחירה שאימצה לאחרונה ההסתדרות. על פסק הדין של בית המשפט המחוזי הוגש ערעור, במסגרתו התבקש בית המשפט לדחות את בחירת המחליף ליו"ר ההסתדרות עד לאחר פסק הדין בערעור".

"ב-22.1.2014, קבע בית המשפט העליון כי לאור חשיבותה של ההסתדרות במרקם הציבורי, יש לצמצם ככל הניתן את אי הוודאות בנושא בחירת יו"ר הסתדרות חדש", הוסיף עיני. "לכן הוחלט לשמוע את הערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב בלוח זמנים קצר".

עיני הזהיר מההשלכות של מצב שבו ההסתדרות תפעל ללא יו"ר נבחר ואמר כי זה "מצב הפוגע ביכולתה לנהל את מאבקיה למען ציבור העובדים בישראל בצורה מיטבית". הוא הדגיש: "מתוך אחריות כלפי ציבור העובדים שאינה מאפשרת להותיר את ההסתדרות ללא יו"ר שינהיג את ההסתדרות בתקופה קשה זו, החלטתי לעכב את מועד פרישתי".

אין תמונה
פתח במאבק. כבל

"הליך הבחירה עומד בסתירה עם יסודות הדמוקרטיה"

בנובמבר האחרון הוציא בית המשפט המחוזי בתל אביב צו מניעה זמני האוסר על ההסתדרות לקיים ישיבה המאשרת את מינויו של יו"ר האגף המקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, ליושב הראש החדש במקומו של עופר עיני. בהחלטתו כתב השופט יונה אטדגי כי הליך המינוי יימשך רק לאחר דיון בעתירתו של ח"כ איתן כבל, שהתבססה על כך שעיני נבחר לתפקיד בבחירה ישירה ולכן, כך על פי העתירה, זכות הבחירה חייבת לחזור לחברי ההסתדרות.

כבל עתר לבית המשפט באמצעות עורכי דינו, איתן לירז ואיתן ברוש, וביקש ממנו לפעול על פי סעיף בחוקת ההסתדרות הקובע כי "התפטר יו"ר ההסתדרות מתפקידו או נבצר ממנו דרך קבע למלא את תפקידו... תיערכנה בחירות חדשות לתפקיד יו"ר ההסתדרות בתוך 60 ימים מיום החלטת בית נבחרי ההסתדרות".

צפו בריאיון המלא עם ניסנקורן (צילום: פלאש 90, אורי לנז, חדשות)
כניסתו ללשכה עוכבה. ניסנקורן | צילום: פלאש 90, אורי לנז, חדשות

בעתירה לבית המשפט טען כבל כי הליך המינוי המתוכנן עומד בסתירה לערכי הדמוקרטיה. "אין צורך להכביר מילים על כך שכבר על פניו כי הדבר עומד בסתירה ישירה וחזיתית לעקרונות היסוד של הדמוקרטיה", אמר. "הדברים מקבלים משנה תוקף במקום שבו הבחירות לאותו נבחר ציבור הינן בנוסף אף אישיות".