שושי לצד תמונתו כילד (צילום: מעין טפר)
שושי לצד תמונתו כילד | צילום: מעין טפר

איש חיי הלילה ואחת הדמויות הבולטות בקהילה הגאה בישראל, זלמן שושי, הלך לעולמו בגיל 68. שושי, שהתלבש במשך שנים רבות בבגדי נשים (קרוס-דרסר) ועבד בעברו כזונה ממין זכר וכנער ליווי, נמצא מת בביתו ברחוב הירקון בתל אביב. במשך השנים היה שושי פעיל חברתי בקהילה הגאה וקרא למיסוד הזנות לצד מאבק בפדופילים ובלימת התפשטות נגיף האיידס - במאבק שהגיע עד הכנסת. מועד הלווייתו טרם נקבע.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הוא נולד בשם זלמן וינדר ב-1948: בספרו האוטוביוגרפי "כל הזלמן בשושי", וינדר סיפר כי חווה ילדות קשה בבית אלים בחיפה וכי אמו סבלה מסכיזופרניה. בגיל צעיר הוא הידרדר לזנות והפך לדמות מרכזית בעולם הזנות והפלילים. במשך שנים רבות שימש שושי כאחת התחנות בסיוריו של העיתונאי בוקי נאה, וסיפר לרבים על עברו הקשה וחייו בזנות.

זלמן שושי (צילום: חדשות 2)
נמצא ללא רוח חיים. שושי | צילום: חדשות 2

ב-1987 נשלח לחמש שנות מאסר לאחר שהורשע בסחיטה באיומים על רקע מיני מתעשיין זקן: שושי התחנן בבית המשפט שלא יישלח לכלא מחשש שיהפוך ל"אישה של האסירים", אך בית המשפט קבע כי יש לגזור עליו עונש כבד בשל העבירות.

סיפר לרבים על עברו הקשה (צילום: מעין טפר)
סיפר לרבים על עברו הקשה | צילום: מעין טפר

באוגוסט 1999 שושי התקשר לכנסת, התחזה לפרופסור והודיע שרובינשטיין נפטר ממחלה: כאשר הגיעה הידיעה ליושב ראש הכנסת דאז אברהם בורג, הוא הודיע על כך מיד במליאה ונשא נאום הספד נרגש לזכרו של רובינשטיין, בעוד חברי הכנסת עמדו לדקת דומייה.

"חבר הכנסת רובינשטיין לשמחתנו הרבה חי - כזאת עוד לא היה", אמר בורג לאחר מספר דקות - לקול צחוקם של חברי הכנסת. התיק נגד שושי נסגר ללא הגשת כתב אישום. בשנים האחרונות סבל מבעיות בריאות רבות ואף ניסה לשים קץ לחייו: לפני כחמש שנים אושפז בשל החמרה במצבו הרפואי. לפני שנתיים פרסם את ספרו האוטוביוגרפי, בו סיפר על עברו הקשה.