משלוחי פיצה תחת אש (צילום: רויטרס)
משלוחי פיצה תחת אש | צילום: רויטרס

בימים שבהם רחובות ערי הדרום ריקים מאדם, יש מי שנאחז ככל האפשר בשגרה. הפיצריות בבאר שבע, אשדוד ואשקלון מנסות לשדר עסקים כרגיל - גם כשקשה מאוד לעשות משלוחים וכשהעובדים מפחדים להגיע לעבודה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בערים האלו, שסופגות מטחי רקטות מהרצועה מדי יום, בעלי העסקים לא קיבלו הוראה לסגור את הדלתות ולכן רבים מהם נאלצים לעבוד גם כשהתנאים לא ממש מאפשרים זאת. "אני חייב לעבוד, מי ישלם לכל ה-50 עובדים שיש פה?", שואל ארז מנהל פיצה "דל פסטו" באשדוד. "רוב העובדים לא רוצים להגיע אז יש לי רק חצי מהצוות פה ובחישוב פשוט זה ירידה של לפחות 50 אחוז ברווחים. עדיף שיגידו לנו לסגור את העסק ויתנו לנו פיצוי".

"השליחים חוששים"

רוב הפיצריות בדרום דווקא מדווחות על עלייה בהזמנות כי לתושבים אין סבלנות לבשל, אבל רון שמנהל את פיצה דומינו בבאר שבע מסביר שקשה לספק את הדרישה: "יש יותר הזמנות מהרגיל, אבל כולם רוצים משלוחים כי הם מעדיפים לא לצאת מהבית. השליחים חוששים שהאזעקה תתפוס אותם באמצע נסיעה, אז חלק מהם לא באים לעבודה".

איציק מפיצה "מילניום" באשקלון סיפר שהוא משאיר את הסניף פתוח בעיקר בשביל לעשות טוב לשכנים הקרובים. "אני משחרר את כל השליחים הביתה כי אני לא רוצה לסכן חיים של אנשים בשביל כמה גרושים", הוא אומר. "רוב מי שבא זה אנשים שנמצאים פה בבניין הקרוב".

"יש אמיצים שיוצאים מהבית ובאים לקחת בעצמם את האוכל ואז הם לוקחים כמויות גדולות, ממש פיצות לבניין שלם שכנראה הדיירים שלו יושבים במקלט ביחד".