מחאת המתנגדים למתווה קצבאות הנכים נמשכת: ארגון "הנכים הופכים לפנתרים", המתנגד להסכם שנחתם בין ארגוני הנכים לממשלה באשר לגובה הקצבה שתועבר להם, החל לשבש את התנועה הבוקר (ראשון) בכביש 2, במחלף נתניה לכיוון דרום. עשרות נכים החלו לנוע באיטיות בנתיב הימני, צעד שגרם לסגירתו ולעומס תנועה במקום. לראשונה, בהפגנה משתתפים גם נכי צה"ל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לדברי אייל כהן מהארגון, המשך המחאה הוא התראה לפני עליית מדרגה. "בפעם הבאה תהיה חסימת אזורי תעשייה ופגיעה בכלכלת ישראל, מה שאנחנו לא מעוניינים בו. אנחנו רוצים ששאר ארגוני הנכים יישבו איתנו לגיבוש מתווה כולל".

במקביל לחידוש מחאת הנכים, שר העבודה והרווחה חיים כץ חיים ביקש בישיבת שרי הליכוד לקבל לידיו את כל הנתונים הנדרשים על מנת להכין נוסח חוק להעלאת קצבאות הנכים, והתחייב כי יקדם חקיקה שלא תפגע בשום חלק מהאוכלוסייה. לדבריו, הוא החליט לקחת על עצמו את גיבוש הצעת החוק מאחר שהבין כי אין הסכמה בין כל הארגונים על המתווה שעליו הוסכם.

בתחילת החודש חסמו המפגינים את הכניסות הראשיות לנמל אשדוד למשך יותר מ-5 שעות. לאחר הידברות בין המשטרה והנמל למפגינים, נפתחו השערים והתנועה חזרה לסדרה. כהן מסר אז כי "כל עוד ממשלת ישראל תתעלם ממצבם הקשה של הנכים בישראל, הנכים יחסמו כל פינה במדינה וישתקו את התעשייה בישראל". עוד אמר כי "זו רק התחלת המדרגה ויהיו חסימות נוספות מסוג זה".

חברי קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" ביצעו כבר מספר חסימות כבישים מאז שאושר מתווה העלאת קצבאות הנכים. "אנחנו דוחים את המתווה על הסף וקוראים לכל הנכים להצטרף אלינו", נמסר מהארגון. כבר לאחר חתימת המתווה הודיעו כהם אינם מקבלים עליהם את ההסכמות. יהודה דורון - יו"ר ארגון נכי הפוליו - עזב את שולחן המשא ומתן מכיוון שלטענו קצבת הנכים הגמלאים לא תעשה ותישאר 2,342 שקלים. "למיטב ידיעתנו ההסכם רצוף 'חורים' ואינו נותן מענה מלא ואמיתי למצוקות הנכים", נמסר מהארגון.

מחאת "הנכים הופכים לפנתרים", הבוקר (צילום: חדשות 2‎)
מחאת "הנכים הופכים לפנתרים", הבוקר | צילום: חדשות 2‎

"בנוסף לכך, ובמיוחד לאור חוסר האמון הטוטאלי שלנו בממשלת ישראל, המאבק ממשיך ללא כל שינוי. לא נעצור את המאבק בגלל פרסומים בתקשורת", כך לפי "הנכים הופכים לפנתרים".

לפי ההסכם, העלאת קצבת הנכות תחל מינואר 2018 בהדרגה במשך 3 שנים. הקצבאות ינועו בין 2,100 שקלים למי שיש 60% אי כושר השתכרות ויגיעו עד ל-4,500 שקלים עבור הנכים במצב הקשה ביותר, הזקוקים להשגחה צמודה. בנוסף, הקצבה תוצמד לשכר הממוצע במשק והסכום שאפשר יהיה להשתכר מבלי לפגוע בסכום הקצבה יעלה מ-2,800 שקלים ל-4,300. הממשלה התחייבה לשקול בחיוב העלאה נוספת לסכום של 5,300 שקלים אם ימצאו בסוף התהליך השפעה חיובית.

עוד סוכם במתווה על הוספה של 150 מיליון שקלים להגדלת קצבאות הנכות לילדים, תוספת של 300 מיליון שקלים לשמירה על קצבת הנכות מבלי לוותר על קצבת הזיקנה, ותוספת של 75 מיליון שקלים עבור עידוד תעסוקת נכים. סך הכל, העלות לכלל ההטבות תעמוד על 4.2 מיליארד שקלים בשנה.