אורי ששון בזמנים טובים יותר, ארכיון (צילום: הוועד האולימפי בישראל, חדשות)
הג'ודאים יתחרו ללא סמלי המדינה? | צילום: הוועד האולימפי בישראל, חדשות
בסוף החודש תיערך תחרות הגראנד-סלאם היוקרתית בג'ודו באבו דאבי, אליה נערכים גם הג'ודאים הישראלים. לאיגוד הג׳ודו הישראלי נודע כי מארגני התחרות מהנסיכות במפרץ לא מתכוונים לאפשר לספורטאים הישראלים להתחרות עם סמלי ישראל. באיגוד גינו את ההחלטה: "מתנגדים בחריפות לעירוב של פוליטיקה וספורט ומאמינים כי הספורט אמור לקרב בין אנשים ולא להיפך".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המשמעות של ההחלטה היא שעל דש החליפות לא יהיה אזכור לישראל ובמקום הכיתוב ISR הם יוכלו לעלות עם הכיתוב IJF שמייצג את איגוד הג'ודו העולמי. אם הג'ודאים יזכו במדליה דגל ישראל לא יונף והמנון התקווה לא יושמע כמקובל בתחרויות מסוג זה. האיגוד הישראלי מתכנן לבדוק מול האיגוד העולמי אם ניתן לשנות את ההנחייה, אך נשמע שהם מוותרים מראש על המאבק. לדברם, המארגנים לא כפופים בטורניר זה להוראות מהאיגוד העולמי ולכן יש להם את היכולת לקבוע הנחיות מסוג זה.

שגיא מוקי וירדן ג'רבי. ארכיון (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
שגיא מוקי וירדן ג'רבי. ארכיון | צילום: הוועד האולימפי בישראל

ארגון הג'ודו הישראלי התמודד עם סוגייה דומה לפני כשנתיים, אז הנחה את הג'ודאים ירדן ג׳רבי ושגיא מוקי להתחרות תחת השם של איגוד הג'ודו העולמי, מה שככל הנראה יהיה גם הפעם.

מאיגוד הג'ודו הישראלי נמסר בתגובה: "כפי שקרה לפני כשנתיים בתחרות באבו דאבי, איגוד הג׳ודו הישראלי מעריך כי גם הפעם לא תתאפשר לנבחרת הישראלית להופיע תחת דגלי הלאום. הערכה זו מגיעה לאחר שיחה שקיים יו״ר איגוד הג׳ודו הישראלי משה פונטי עם יו״ר איגוד הג׳ודו העולמי מריוס ויזר".

"ביום חמישי ייפגש בזאגרב משה פונטי עם ויזר על מנת לפעול לשינוי ההחלטה של הוועדה המארגנת באבו דאבי, שהיא מנהלת את התחרות. אנחנו לא ניגרר לזירה הפוליטית ולא נעניק פרסים למי שרוצה לגרום לכך שאנחנו נירתע מלהופיע בעולם. המטרה שלנו היא אולימפיאדת טוקיו 2020 והתחרויות בדרך הן אמצעי להשגת המטרה. יש כאלה שמנסים לחבל בהשגת מטרה זו וישמחו אם ישראלים לא יופיעו באולימפיאדה,אבל אנחנו לא נאפשר להם להפריע לנו".