לי צ'או טאנג, סטודנט סיני שיחל השנה את לימודי השנה השנייה שלו בלימודי תנ"ך והמזרח הקדום באוניברסיטה העברית בירושלים הוא כנראה אחד מהשגרירים הטובים יותר שהיו לישראל בשנים האחרונות במדינה בעלת האוכלוסייה הגדולה בעולם. טאנג, בן 24, התחיל להתעניין בישראל עוד כשהיה בחור צעיר במחוז וואנזו בסין, והחליט להגיע לישראל כדי לחזק את הידע על המדינה שבה הוא רואה כל כך הרבה מן המשותף.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

בשיחה עם חדשות 2 Online מספר טאנג כי גילה דמיון רב בין העם היהודי והעם סיני - ממנהגים ועד פסטיבלים ופילוסופיות. "אני מאמין ששני העמים החשובים הללו צריכים לשתף פעולה במסגרת הגלובליזציה", הוא אומר. "העם שלי צריך לדעת יותר על העם היהודי - ולהיפך, ואני רוצה להיות שליח ביניהם. אני מרגיש שגם בסין וגם בישראל עוד צריכים לגלות אחד את השני, והפוטנציאל הוא ענק".

טאנג מכיר היטב את הקשר החזק של מדינת ישראל למדינות המערב, אבל הוא חושב שהעתיד הוא דווקא במזרח. "הקשר בין ישראל לסין באמונות ובמסורות, ברגע שחוקרים זאת, הוא הדוק מאוד", מסביר טאנג. "אנטישמיות כמו שהייתה במערב כלפי יהודים לא קיימת בסין. אנחנו דף חלק לגביכם, ומפה אפשר רק להתקדם למקומות טובים של שיתוף פעולה בינינו".

לישראלים ולסינים, משוכנע טאנג, יש הרבה מן המשותף. "אלה שתי מדינות עם מסורת ארוכת שנים", הוא אומר. "החכמה היהודית דומה מאוד לחכמה הסינית המסורתית. 'תיקון עולם' היהודי זה משהו שנמצא גם אצלנו".

וגם בנוגע למצב המדיני מציע טאנג לחשוב בצורה אחרת ממה שהורגלנו. "הסינים מקובלים על הישראלים והערבים, וכשאני מטייל בעיר העתיקה ומזהים אותי כסיני מאוד מעריכים את המקום ממנו אני בא", הוא מעיד. "ייתכן שגם ברמה הבינלאומית, סין יכולה להוות מתווך שיהיה מתאים לגשר בין הצדדים".

טאנג, בשעשועון הטלוויזיה בסין
טאנג, בשעשועון הטלוויזיה בסין | צילום:

טאנג הפך בינתיים לשגריר האוניברסיטה העברית בה הוא לומד ולאחרונה אף השתתף בשעשועון סיני טלוויזיוני המקביל לתכנית "לעוף על המיליון", שם התמודד עם סטודנטים סיניים אחרים מכל רחבי העולם מאוניברסיטאות יוקרתיות בהן 'ייל', 'קיימבריג'' ועוד.

בתכנית סיפר טאנג גם על חוויותיו בישראל והופתע לגלות שגם מנחי השעשועון הטלוויזיוני ביקרו בארץ. "במהלך התכנית הם חלקו אנקדוטה עם הצופים על הסיור שערכו בכותל המערבי ובו הטמינה המנחה פתק בכותל", סיפר. "בפתק היא ביקשה מזל כדי שתוכל ללדת - והשנה נולד להם בן".

טאנג, שיסיים השנה את לימודיו, מתכונן לחזור לארץ מולדתו, אך לא עומד להרפות מחיבתו העזה לישראל. "השלב הבא הוא להתקדם בדוקטורט שלי והחלום האמיתי הוא לפתוח בית ספר לעברית בסין ולחשוף כמה שיותר סינים לכל הדברים היפים שיש בישראל", אומר טאנג ומבטיח שגם אחרי שישוב למולדתו הוא לא יפסיק לספר, להלל וגם לבקר במדינה שלמד לאהוב כל כך.

לפניות לכתב: yossiz@ch2news.tv