רעידת אדמה קלה הורגשה בים המלח (צילום: רויטרס, חדשות)
שוב: רעידת אדמה | צילום: רויטרס, חדשות

רעידת אדמה קלה הורגשה הבוקר (ראשון) באיזור הכינרת. מהמכון הגיאופיסי נמסר כי הרעידה היתה בעוצמה של 3.4 דרגות. תושבים בטבריה דיווחו כי הרגישו את רעידת האדמה בעיר. הרעש הנוכחי מצטרף לסדרת הרעידות שהורגשה בתחילת החודש באזור.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשבוע שעבר פורסם דוח של מבקר המדינה תחת השם "מוכנות לקראת רעידות אדמה - מבנים ותשתיות". מהדוח עולה תמונת מצב עדכנית וקודרת בכל הקשור להיערכות המוקדמת לרעידות אדמה בישראל. על פי ההערכות, במקרה של רעידת אדמה חזקה בישראל אלפי בני אדם ימצאו את מותם ועשרות אלפים נוספים ייפצעו.

השופט בדימוס יוסף שפירא ציין בדוח כי משרדו מתריע כבר "שנים ארוכות" על הצורך בהיערכות מתאימה לרעידות אדמה. מומחים בתחום סבורים כי רעידת אדמה חזקה - על כל השלכותיה הקשות - היא כמעט ודאית. אך למרות זאת, הביקורת האחרונה של שפירא העלתה שהמדינה לא תיקנה שורה של ליקויים משמעותיים במיוחד - ומכאן שישראל עדיין לא ערוכה כנדרש לאירוע של רעידת אדמה קשה.

שיקום מבנים בטבריה, ארכיון (צילום: פיקוד העורף, חדשות)
שיקום מבנים בטבריה, היום | צילום: פיקוד העורף, חדשות

המבקר הקדיש חלק ניכר בדוח לכך שאין בישראל מערכת לאומית לזיהוי רעידות אדמה והתרעה עליהן, למרות שחלפו שנים מהמועד שנקבע לכך. בנוסף, במכון הגיאולוגי לא הוקמה יחידה סיסמולוגית האמורה לפעול מסביב לשעון ולהעסיק מומחים שתפקידם לקיים הערכות מצב בעת רעידת אדמה, זאת למרות החלטת ממשלה שהתקבלה בנושא לפני כעשור. "ללא יחידה זו, יש קושי מבצעי לנתח התרחשויות של רעידת אדמה, להחליט רשמית על התרחשותה ולהודיע עליה לאוכלוסייה", הסביר המבקר.