פגישת יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם ארגוני ה (צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות‎)
צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות‎

היום (רביעי) התחדשו חסימות הכבישים במסגרת מחאת הנכים, ומובילי המחאה נפגשו עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ובכירים בהסתדרות. במהלך הפגישה אמר ניסנקורן לנציגי הנכים והוועדים הגדולים במשק: "במידה ולא יימצא פתרון עד אחרי החגים, אם צריך נכריז על שביתה כללית כצעד סולידריות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

ארגוני הנכים ביקשו מניסנקורן לפתוח בצעדים משמעותיים כדי להפעיל לחץ על הממשלה להעלות את קצבת הנכות. בארגוני הנכים תלו תקוות רבות בפגישה עם יו"ר ההסתדרות וחלק מראשי הארגונים אף אמרו אתמול לאחר הפגישה עם ראש המועצה הלאומית לכלכלה פרופ׳ אבי שמחון כי יש יותר משמעות לפגישה עם ניסנקורן.

במסגרת המפגש, הוקם לראשונה צוות משא ומתן מטעם ארגוני הנכים שיהיה שותף ליו"ר ההסתדרות, צוות שכולל את אלכס פרידמן, אבי אורן, נעמי מורביה, עמיחי טמיר, דורון יהודה וגיא שמחי.

פגישת יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם ארגוני הנכים (צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות‎)
צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות‎

ניסנקורן הבהיר למובילי המחאה: "המטרה היא לראות את המשבר מאחורינו, הלב שלנו איתכם". עם זאת, הוא רמז כי הנכים יצטרכו להגיע לפשרה עם הממשלה על גובה הקצבה: "כשנכנסים למוד של הכרעה - מכריעים. הכרעה היא לא רק מה שרוצים, צריך גם להתפשר".

אלכס פרידמן, יוזם המאבק ויו"ר "נכה לא חצי בן אדם" שהשתתף בפגישה בהסתדרות ויוביל את צוות המשא ומתן אמר כי "זהו יום היסטורי שבו הגוף החזק ביותר נרתם למען הגוף החלש ביותר במטרה לשים קץ למצוקת הנכים. אני מודה ומברך את אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות על ההצהרה האמיצה".

קודם לכן חסמו המוחים לזמן קצר את כביש החוף במחלף הסירה: בין כוח המשטרה שהגיע למקום על מנת לפנותם ובין המפגינים התפתחו עימותים, בעוד הנכים סרבו להתפנות מהמקום. במהלך העימותים נעצר אחד המפגינים, אך שוחרר זמן קצר לאחר מכן. זמן קצר לאחר מכן חסמו הנכים גם את כביש 4 בצומת רעננה מרכז, שנפתח מחדש.

מפגינים מקבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" טוענים כי השוטרים שהגיעו למקום ניסו להזיז אותם בכוח, ובין שני הצדדים התפתח עימות קולני וחילופי צעקות והאשמות. כמו כן דיווחו בארגון כי מפגין אחד נאזק ונלקח לניידת משטרה. החסימה פוזרה תוך פחות מחצי שעה, בהתאם למדיניות המשטרה עליה דווח לראשונה בחדשות 2.

במשטרה דיווחו כי לאחר דקות ארוכות שהמפגינים סירבו לפנות את הציר, השוטרים החלו לפעול להפסיק את חסימת הציר הראשי. "השוטרים שהגיעו למקום החלו בניסיונות הידברות תחילה, אולם נתקלו בהתנגדות מצד המפגינים, כשחלקם ניסו למנוע את פינויים מהציר", מסרה המשטרה.

במשטרה הוסיפו כי נאלצו לפנות את המפגינים מהציר על מנת לאפשר את פתיחתו. "במהלך פינוי הציר עצרו השוטרים מפגין אשר סרב לפנות את הכביש ואף התנגד למעצר והתפרע. בתום הדברות עם המפגינים שוחרר העצור והמפגינים עזבו את המקום. בשעה זו הציר פנוי והתנועה זורמת כסדרה".

המפגש בין מובילי המחאה לנציגי ההסתדרות (צילום: אליס היימן)
המפגש בין מובילי המחאה לנציגי ההסתדרות | צילום: אליס היימן

"אנו קוראים למארגני המחאה להימנע מהפרת החוק ושיבוש הסדר הציבורי", הוסיפו. "משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש הביטוי והמחאה כחוק, אולם לא תאפשר הפרת הסדר הציבורי ופגיעה כה משמעותית במרקם החיים התקין של אזרחי ישראל".

בתחילת השבוע הודיעה המשטרה על שינוי מדיניות, לפיה לא יתאפשרו עוד חסימות כבישים על ידי הנכים אחרי שבועות של מחאה. למרות ההודעה המשיכו הנכים לחסום כבישים והמשטרה החלה לחלק דוחות על סך 500 שקלים לנהגים החוסמים.