ד"ר איציק מרטינז מגיע מדי בוקר בחודשים האחרונים לכוורת שלו, ונותן יחס אישי לכל דבורה ודבורה בה - אך בשונה מדבוראים אחרים, בכוורת הזאת המטרה היא לא לייצר דבש. מחסור עולמי במזון, ובעיקר בחלבונים מן החי, מביא בימים אלה חוקרים מכל העולם לחפש אחר תחליפים לגידול בקר. דבורים, מסתבר, מספקות ערכים תזונתיים גבוהים.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בוולד של דבורה יש 50% חלבונים, שומנים טובים, אומה 6 ואומגה 3 ואפס מתכות כבדות", הוא מסביר. והטעם? "קצת חמוץ ומתוק ביחד, קצת תפוז. יחד עם יין זה טוב". עוד מתכון מהפכני הוא עוגת תולעים. גופן הופך לקמח שניתן לשלב בקלות במאפים.

המחקר לא עוצר בדבורים: בדיקות שנעשו מגלות שבחרקים שונים ישנו אחוז חלבון בריא גבוה בהרבה מאשר בבשר בקר. על אילו חרקים מדובר? לדברי ד"ר מאיר שליסל מהמכללה האקדמית תל חי, אפשר לציין את התולעים, רימות, גלמים, חיפושיות, זבובים, דבורים - מה שייתן את ההרכב התזונתי הכי טוב במינימום עלות.

בעיית המחסור במזון מעסיקה את העולם כולו: אוכלוסיית כדור הארץ ממשיכה לגדול בקצב אדיר ויחד עם שינויי האקלים הקיצוניים וצמצום שטחי הגידול חיפוש תחליפים למזון מסורתי הוא בלתי נמנע. הבעיה העיקרית כרגע היא דווקא המחסום הפסיכולוגי - אכילת חרקים היא לא פעולה שכולם יעשו בשמחה, ובמיוחד לא צמחונים ושומרי כשרות. אך לדברי ד"ר שליסל, "אם אוכלים צדפות או סרטנים, למה לא לאכול חרק? אפשר להפוך אותו לסטייק צרצר".