200 מטרים של בטון יצוק ב-40 שניות: עבודות הקמת הארובה ארכו יותר משנה, אך הסרטון המתעד אותן נמשך כ-40 שניות בלבד. אתמול (שלישי) הציגה חברת חשמלה סרטון המציג בהילוך מהיר את הקמת הארובה להפחתת הפליטות בתחנת הכוח באשקלון. הארובה מתנשאת לגובה של 200 מטרים והעבודות נמשכו מחודש יוני 2013 ועד חודש אוגוסט 2014.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחברת החשמל ציינו כי עבודות הבנייה של הארובה לא הופסקו גם במהלך מבצע "צוק איתן" כשאשקלון ספגה את אש הרקטות. "לא ניתן היה להפסיק את עבודות יציקת הבטון", טענו.

בחברת חשמל סיפרו כי הקמת הארובה היא חלק מפרויקט שמטרתו הפחתת פליטת החומרים המזהמים שעלותו הכוללת היא שמונה מיליארד שקלים. הארובה אמורה להפחית ב-90% את כמות המזהמים הנוצרים כתוצאה מפעילות המערכות המחוברות לארובה והיא צפויה להיכנס לפעילות בשנת 2016.

עד 2022, סולקנים בחדרה ואשקלון (צילום: יוסי וייס ,דוברות חברת החשמל)
המטרה: הפחתת המזהמים (התחנה באשקלון) | צילום: יוסי וייס ,דוברות חברת החשמל

יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, יפתח רון טל, הציג את סרטון בפני השר להגנת הסביבה עמיר פרץ, במסגרת וועידת התשתיות בירושלים. רון טל העריך כי עד שנת 2020 תגיע חברת החשמל לייצור של 80% מהחשמל מגז טבעי. "זו מהפיכה אמיתית", הצהיר.

בהקשר זה, אמר השר פרץ כי הוא מנהל מאבק נגד ועדת יוגב שדרשה לבטל כמעט את כל ההשקעות הסביבתיות של חברת חשמל. "משמעות הביטול הוא תוספת של יותר מ-230 הרוגים מזיהום אוויר בכל שנה", הסביר השר את מהלכיו.

תחנת הכוח באשקלון (צילום: רויטרס)
תחנת הכוח באשקלון. ארכיון | צילום: רויטרס