יוסי טל חלה בשחמת הכבד לפני כחמש שנים וסובל גם מסוכרת. בשל הדרדרות דרמטית במצבו נאלצו הרופאים לנתחו ולקטוע את כף רגלו השמאלית והוא מתנייד בכסא גלגלים. טל גר במושב מבקיעים שבעוטף עזה - ומתמודד עם עשרות אזעקות צבע אדום. על פי הנחיות פיקוד העורף עליו להגיע למרחב מוגן תוך 30 שניות, אלא שהמקלט אליו הוא הולך נמצא במרחק של 300 מטר וכולל ירידה במדרגות, אך אין לו סיכוי להגיע בזמן למרחב המוגן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אין לי אפשרות להגיע למקלט", הוא מספר להחדשות Online. "אני זוחל מידי פעם על מדרגות הבית לחצר וחזרה. יש אזעקות ללא הרף ופיצוצים - מפחיד מאד בעוטף עזה. אנחנו מופצצים ללא הרף - אני מרגיש כמו בשר תותחים".

טל פנה למועצה המקומית חוף אשקלון בבקשה לסיוע בהגעה למקלט, אך לא קיבל סיוע מספק. במועצה טוענים שהוצא לו לעבור לנופשון בגן יבנה בזמן הירי.

"לפעמים אני זוחל החוצה וחוזר" (צילום: חדשות)
"לפעמים אני זוחל החוצה וחוזר" | צילום: חדשות

"מדינת ישראל לא ערוכה לטיפול באנשים עם מוגבלות במצבי חרום", אמר להחדשות Online יובל וגנר מייסד ונשיא עמותת נגישות ישראל. "זה פשוט שערורייה שבעת שהנהגתנו שוקלת את העצמת המאבק האזרחים עם מוגבלות הם ללא הגנה כלל. הן הנחיות פיקוד העורף, הן פתרונות המיגון לפרט והן מוכנות משרדי הממשלה לטיפול במניעה, הגנה, בפינוי נפגעים, בטיפול פשוט ברמת נכשל".

"כנראה אנחנו שווים פחות", אומר וגנר. "משרד הביטחון מחוייב לתקנות נגישות למוכנות למצבים חרום מאז 2006 ואלה טרם הסתיימו, למרות בג"צ שעמותת נגישות ישראל הגישה. אני קורא לראש הממשלה ושר הבטחון ולחברי הכנסת ה-21 לזכור כי אנשים עם מוגבלות וקשישים בישראל הינם 30% מהאוכלוסיה. לא מקובל עלינו לא להיות מוגנים ככלל אזרחי המדינה".

ליצירת קשר עם הכתב: matanh@ch2news.co.il