עיריית תל אביב תעשה סדר? אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
הצעד מרחיק הלכת של עיריית ת"א | צילום: רויטרס, חדשות

עיריית תל אביב-יפו פרסמה היום (ראשון) תקנות חדשות והגבלות על רוכבי הקורקינטים החשמליים בעיר. בין ההגבלות - חנייה לכלים תותר רק במקומות ייעודים שיסומנו וכל חברה המפעילה את השירות תוגבל ל-2,500 כלים בלבד. התקנות החדשות ייכנסו לתוקף ב-1 באוגוסט 2019.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בעקבות המטרד שהולך ומחמיר מיום ליום ברחובות תל אביב, העירייה החליטה ליישם תקנות חדשות בשטח על מנת להקל על חיי התושבים ברחבי העיר. לצורך כך, העירייה תפרסם מחר "קול קורא" לחברות שמפעילות את הכלים השיתופיים לקבלת היתר הפעלה ברחבי העיר למשך חצי שנה.

שירות קורקינט שיתופי (צילום: מתוך הפייסבוק של BIRD‎, חדשות)
שירות קורקינט שיתופי | צילום: מתוך הפייסבוק של BIRD‎, חדשות

הקול קורא מפרט את ההנחיות החדשות ואת התנאים לקבלת היתר הפעלה. בין ההנחיות שיפורטו בו: הגבלת חניית הכלים באזורים שונים בעיר, הסדרת אזורי חנייה יעודיים ומסומנים, פריסה וזמינות של הכלים בכל רחבי העיר ודרישה לפריסה באזורים מועדפים להחלטת העירייה. 

כמו כן, כל חברה שמפעילה את השירות - "בירד", "ליים", "ווינד", ו-"לאו" - יוגבלו להפעלה של עד 2,500 כלים בעיר בלבד. הצעד הזה למעשה יחייב בפועל את החברות הללו, שבבעלותן יותר מ-2,500 כלים שפועלים ברחבי העיר, לצמצם את היקף השירות בתל אביב - ולהפחית את כמות הכלים שמסופקים לציבור, אולי בדמות העברתם לתחומי ערים אחרות בגוש דן.

מקומות החניה יוגבלו וכלים יועברו לאזורים נוספים בעיר

בנוסף, במסגרת ההגבלות החדשות, העירייה תטיל הגבלות גם על מקומות החנייה של הכלים ותסמן מאות מקומות חנייה נוספים ברחבי העיר. התחומים שבהם ניתן יהיה להחנות את הקורקינטים בתום הנסיעה יוגבלו, או באמצעות האפליקציות של חברות הקורקינטים, או באמצעות סימונים על המדרכות להולכי הרגל.

כמו כן, העירייה תחייב את החברות להזיז את הקורקינטים לאזורים שונים בעיר - גם לכאלו שבהם הביקוש לנסיעות נמוך יותר, בין היתר לדרום העיר וליפו.

להלן התנאים לקבלת היתר הפעלה זמני:

  • אזורי חנייה מוגבלים - העירייה תסמן אזורים המותרים לחנייה, על הכביש בכחול-לכן והשאר במדרכות בשטחים "מתים" על מדרכה רחבה. מפת אזורי החניה תתעדכן באתר העירייה ובאפליקציות של החברות. החל מ-1 באוגוסט כלים שימצאו חונים באזור לא מסומן - יוחרמו.
  • שמירה על הסדר במרחב הציבורי - אסור לחסום או לגרום הפרעה במעברים ציבוריים ויש להקפיד על השארת מעבר חופשי של שני מטרים לפחות. כמו כן, העמדה או השארה של הכלים השיתופיים במדרכה תתאפשר רק בסמיכות לשפת הכביש או צמוד לבניין. אין לחסום תחנות אוטובוס, כניסות לבתים ולמבנים לרבות בתי עסק ואסור לחנות סמוך למוסדות חינוך. אסור להשאיר מקבץ של יותר משלושה כלים שיתופיים יחד מלבד במקומות המורשים.
  • פריסה וזמינות בכל רחבי העיר - בעל ההיתר מחויב לאפשר השכרה והחזרת כלים זעירים שיתופיים בכל רחבי העיר. בעל ההיתר יפרוס אחוז מוגדר מהכלים באזורים מועדפים שתגדיר העירייה, בדגש על יפו ואזור העבודות על הרכבת הקלה. 
  • הגבלת כמות הכלים המקסימלית - בעל ההיתר יורשה להחזיק בכל זמן נתון בצי כלים שיתופיים של עד 2,500 כלים.
  • דרישה לתוכנית להגברת הבטיחות של הרוכבים - בעל ההיתר יידרש לגבש תוכנית להגברת השמירה על חוקי התעבורה, לרבות חבישת קסדה, רכיבה של נוסע אחד בלבד, אי רכיבה על מדרכות, אי שימוש על-ידי קטינים ועוד.
  • העברת מידע באופן שוטף - בעל ההיתר יעביר מידע ונתונים לעירייה לצורכי מחקר וניתוח.
  • הפעלת מוקד שירות - בעל ההיתר יפעיל מוקד שירות לקוחות שיספק מידע למשתמשים וישמש כערוץ מקשר עם המוקד העירוני 106 בכל הנוגע לשמירת על הסדר הציבורי.
  • הפסקת המטרד הלילי - איסור על הפעלת אזעקה או השמעת צפצוף מהכלים בשעות הלילה 07:00-23:00.