נאכבה, חארטה, אוניברסיטת תל אביב (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

כ-200 בני אדם לקחו חלק הבוקר (ראשון) בטקס לציון יום הנכבה באוניברסיטת ת"א. "חשוב לערוך את הטקסים האלו, בעיקר בת"א ובמקומות עם רוב יהודי", אמר יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה שלקח חלק באירוע. ממול הפגינו כ-30 פעילי ימין שמחו על קיום הטקס וקראו קריאות נגדו.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הקהל התבקש להגיע בחולצות שחורות, "ללא דגלים או סמלים מפלגתיים", נכתב בהזמנה לאירוע. במהלך הטקס הקריאו הנוכחים את שמות הכפרים הערביים שנהרסו ב-1948 וסטודנטים הקריאו את סיפורם האישי של בני משפחותיהם. "בהתקפה הראשונה והשנייה הצליחו לשמור על הכפר עין חוד בו הם גרו", סיפרה רשא כנעאן, סטודנטית באוניברסיטה מטמרה על סבה שגורש ב-1948.

"בהתקפה השלישית כבר המתנגדים לא יכלו להחזיק בכפר והם גורשו, שיכנו שם אחרי זה אמנים ממזרח אירופה וקראו לזה עין הוד, כפר האמנים", היא הוסיפה. "יש לי עד היום את מסמכי הטאבו של המבנים והאדמה, אנחנו הצעירים לא שוכחים, אני לא רוצה לוותר על הזכות של סבא וסבתא שלי לחזור לביתם".

גם ראשי הרשימה המשותפת לקחו חלק באירוע (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
גם ראשי הרשימה המשותפת לקחו חלק באירוע | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

איימן עודה, ראש הרשימה המשותפת אמר לחדשות 2 online: "כל כך חשוב לערוך את הטקסים האלו, בעיקר בתל אביב ובמקומות עם רוב יהודי. כל החבר'ה שנמצאים כאן היום מאמינים בשתי מדינות לשני עמים. אין זו התרסה לקיומה של מדינת ישראל, יש להכיר בעוול שנעשה לעם הפלסטיני ואני לא אסכים לתקן עוול על ידי גרימת עוול לאדם אחר".

הוא הוסיף כי "אני מבין את הרתיעה של הישראלים מהתכנים האלו, זה תהליך, זה לוקח זמן, כך גם היה עם השחורים בדרום אפריקה וההכרה באינדיאנים בארצות הברית, זה לוקח זמן להכיר בעוול שנעשה".

פעילי ימין בהפגנה שקיימו מול העצרת (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
פעילי ימין בהפגנה שקיימו מול העצרת | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

מנגד, הפגינו גם הפעם עשרות פעילי ימין שמחו על קיום העצרת. הם הופרדו משאר הנוכחים על מנת למנוע חיכוך עם פעילי השמאל.

ליזי המאירי, פעילה בארגון "אם תרצו" ובתא "הבית היהודי" שהפגינה מול הטקס אמרה: "אני קוראת לסטודנטים היהודים שעומדים לצד הערבים בטקס, שיקראו מעט היסטוריה. אני מזמינה אנשים ללכת לראות את המחצבה בעמק דותן, שם יש חפירה של משרפה שהכין המופתי חאג' אמין אל חוסייני ליהודים. אלמלא ניצחנו גורלנו היה כגורל חללי השיירות היהודיות שגופותיהן לא ניתנו לזיהוי".