בית הדין לעבודה בתל אביב, 14:00 בצהריים. ילד בן 13, חולה סרטן, מתייצב כדי לאלץ את קופת החולים "מכבי" לממן לו תרופות שלטענתו מחזיקות אותו בחיים.

כבר 4 שנים שעידו נלחם בסוג נדיר של סרטן העצמות, מלחמה קשה ואכזרית. לפני מספר חודשים הוא עבר טיפול ניסיוני בארצות הברית, שם קיבל תרופות שעוזרות לו. "התרופות מחזיקות אותו בחיים, עוזרות לו להתמודד עם המחלה בצורה הכי טובה שיכולה להיות", סיפר אביו שמעון.

"התרופות החדשות גם לא מורידות שיער", אמר עידו עצמו. "צמח לי בחזרה".
הבעיה עם התרופות הללו היא שהן יקרות מאוד ועולות כ-30 אלף שקלים בחודש. "מכבי" מסרבת לממנן, כי הן לא בסל. עידו תובע עכשיו את קופת החולים.

"מוגזם שאני צריך לבקש מהם תרופות"

עורך דינה של המשפחה, עו"ד גילי רוגל, הסביר כי "אנחנו כבר לפחות ב-5 מקרים זכינו בבית המשפט באופן שהחולה קיבל את הטיפול, ומדובר בטיפולים מצילי חיים".

"אני באמת חושב שזה לא בסדר שאני צריך להיות כאן עכשיו", אמר עידו כשהוא ממתין בבית המשפט לתחילת הדיון. "זה די מוגזם שאני אצטרך לבוא ולבקש מהם לתת לי את התרופות".

בינתיים, עד שהתביעה תתברר בבית הדין, הוריו מגייסים תרומות להחזיק את בנם בחיים. "פעם בחודש לפחות כולנו מתפרקים בבכי", מעידים בני המשפחה.

"למה לא באים לקראת המשפחה?"

בעמותת "קרן דולב לצדק רפואי" שמספקים למשפחה את הייעוץ המשפטי בחינם, מתקשים להבין מדוע צריך להיאבק בקופת החולים באמצעים משפטיים. "מדוע הם מוכנים להשקיע עוצמות ותשומות במאבק המשפטי ולא באים לקראת המשפחה?", שאל עו"ד רוגל.

"אני אעשה הכל בשביל התרופות, כל מה שאפשר לעשות", מוסיף עידו.

מקופת החולים "מכבי" נמסר כי לצערם, הטיפול בעידו אינו מוכר בעולם כטיפול מקובל ואף לא מצוי בשלבי ניסוי רפואי. על המדינה, לטענתם, להקים ועדת חריגים לאומית לבחינת טיפולים שאינם כלולים בסל התרופות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק