אלפי עגלים ופרות שיובאו שלשום (ג') מסלובניה כחלק ממשלוח חי לתעשיית המזון, נחשפו למסכת התעללויות בדרכם אל המשחטות, שכללה בין השאר דחיפות, חבטות ממוטות עץ ומכות חשמל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתיעוד של תהליך פריקתן הארוך של הבהמות בנמל חיפה, כפי שצולם בידי פעילי החזית לשחרור בעלי החיים, נראים מספר עובדי קבלן כשהם מכים את העגלים ודוקרים אותם באמצעות מוטות עץ, זאת במטרה לזרז את תנועתם במורד כבש הספינה. מי שהתקשו לעמוד בקצב אף זכו למנת עידוד של מכת חשמל משוקרים שבהם צוידו העובדים.

"זה פשוט עצוב שמרגע לידתם כל מה שהם ידעו זה סבל", סיפר לחדשות 2 Online רועי שפרניק, שתיעד את ההתרחשות. "מגיל אפס התייחסו אליהם כאל מוצר, ולא כאל יצור חי. הסבל שלהם מתחיל ברפתות, עובר במשלוחים הדחוסים - שבשל התנאים הקשים גם מביא למותם של רבים מהם בדרך - ואז נמשך כל הדרך אל המשחטות, וזה לצערנו רק חלק מהסבל הנורא שהם עוברים בדרך לצלחת שלנו".

בנמלי ישראל נקלטים מדי שבוע אלפי בהמות וצאן שמיובאים בעיקר ממדינות אירופה ומאוסטרליה. אלו מובלים בתנאים קשים ומזוהמים, אשר גובים את חייהם של רבים מהם עוד טרם הגעתם אל מדינת היעד.

בחודשים האחרונים הודיע שר האוצר יאיר לפיד כחלק מתכניתו לעידוד התחרות במשק על כוונתו לבטל את המכס על ייבוא העגלים החיים לישראל. החלטה זו גררה מחאה חריפה מצד ארגוני בעלי החיים, שפנו בנושא אל ראש הממשלה נתניהו ואל השר להגנת הסביבה עמיר פרץ - שהתנגד נחרצות לביטול המכס. אלה הביאו באחרונה לעיכוב יישום ההחלטה עד לבחינתה מחדש תוך הידברות עם נציגי הארגונים.

ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר נמסר: המשרד יזם חקיקת תקנות צער בעלי חיים להובלת בהמות ועופות, המסדירות את הובלתם של בעלי החיים כך שהדבר יתבצע בצורה המתחשבת ברווחתם. התקנות אוסרות שימוש בכוח או בשוקר למעט הפעלת כוח סביר, כמו כן ההובלה חייבת להתבצע בנוכחות משגיח או נהג אחראי שעבר הכשרה של משרד החקלאות הכוללת הכרת שיטות למזעור סבלם של בעלי החיים.

איננו מכירים את המקרה, אך המשרד רואה את העבירות לכאורה בחומרה רבה. המקרה הועבר לחקירה על ידי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד, והליכים משפטיים ייפתחו נגד הנאשמים בהתאם לתוצאות החקירה. השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר קוראים לאזרחים לפנות למשרד עם כל חשד לעבירה על חוק צער בעלי חיים.