וולוו חשפה אמש סרטון מניסויי הריסוק הראשונים מיצרן מערבי של מכונית חשמלית סדרתית, ה-C30 הקומפקטית. הסרטון מראה תרחיש המקובל בניסויי הריסוק האירופאים – NCAP – בו פוגעת המכונית במהירות של 64 קמ"ש (40 מייל) פגיעה חזיתית בעצם נייח בכמחצית משטח חזית הרכב. התוצאה של המפגש האלים הזה מוצגת בביתן וולוו בתערוכת דטרויט.

"המבחנים שלנו הוכיח עד כמה חשוב להרחיק את המצברים מהאיזורים סופגי האנרגיה – כדי להופכה לבטוחה כמו מכונית רגילה", אמר נשיא וולוו, סטפן ג'אקובי.

המבנה של המכונית החשמלית שונה מאד מזו בעלת הנעה רגילה, והוא מציב מספר אתגרים בטיחותיים. ב-C30 של וולוו נדרשת סוללה השוקלת 300 ק"ג כדי להניע את המכונית לטווח של 150 ק"מ. אותה סוללה תופסת נפח גדול יותר ממיכל דקל רגיל ומספקת מתח גבוה של 400 וולט דרך מערכת כבלים למנוע הנמצא בחזית.

כדי להגן על כל המערך הזה חוזקו קורות השלדה סביב הסוללה, הכבלים עצמם משוריינים וחיישן תאונה בתוך המכונית מפעיל סדרה של נתיכים המנתקים את המערכת החשמלית ב-50 מילי-שניות מתחילת תהליך הפגיעה – זה אותו חיישן אשר אחראי על פתיחת כריות האוויר.

הוולוו C30 החשמלית תשווק בשוודיה החל מתחילת שנת 2012, אבל זו רק צלע אחת באסטרטגיה החשמלית של היצרן. הצלע השניה תיהיה "פלאג-אין הייבריד" שבו המנוע החשמלי ייעזר במנוע דיזל קטן לגיבוי והארכת טווח ובהמשך תוצע הנוסחה הזו גם עם מנוע בנזין. הצלע השלישית תהיה צמצום צריכת הדלק ופליטת המזהמים בדגמי וולוו המשתמשים בדור מנועי הבנזין המוגדשים (טורבו) וקטני הנפח החדשים.

כתב: רוני נאק, באדיבות שטח.TV