לפני כשבוע הודיעה הממשלה על תכנית סבסוד תרופות לכ-80 אלף ניצולי שואה, אך כעת מסתמן כי בעיות משפטיות עלולות לעכב את ביצוע התוכנית. על פי נתונים שפורסמו בעיתון "הארץ", מספר פניות התקבלו בימים האחרונים במשרד האוצר מצד ניצולי שואה שמבקשים לא לדווח לקופות החולים שלהם על עובדת היותם ניצולים ולא להעביר את פרטיהם.

לטענת חלק מהניצולים, מסירת פרטים על אודות עברם נוגד את חוק הגנת הפרטיות, והם מעדיפים לוותר על זכותם למימון התרופות בהנחה המשמעותית. בין הפונים לאוצר מצויים בין היתר חברי קיבוץ המסבירים את התנגדותם בכך שאינם מעוניינים לדווח לקיבוץ על הפיצויים שהם מקבלים. אחרים, סירבו מסיבות אישיות ומעדיפים שלא לחשוף את עברם.

למרות שמדובר במספר מצומצם של ניצולים, תכנית הסבסוד מעוכבת כרגע באופן גורף מחשש לפניות נוספות שיתקבלו בעתיד. במשרד הרווחה מסבירים שמדובר בעשרים ניצולים שפנו עד כה בבקשה לא לדווח על היותם ניצולי שואה, וסירובם מעכב כרגע את ביצוע התכנית באופן גורף. עם זאת, המשרד בוחן חלופות על מנת לאפשר את יציאת התכנית לדרך בתחילת חודש מאי כמתוכנן.

סבסוד של 90% במימון התרופות

על פי ההסדר שהושג בממשלה, יזכו כ-80 אלף ניצולי שואה שמוכרים כניצולים מהמעגל הראשון - אלה ניצלו ממחנות ההשמדה והגטאות, לסבסוד ברכישת התרופות השונות אותם הם נוטלים. ההסדר, שייכנס לתוקפו בחודש הבא, יעלה למדינה כ-50 מיליון שקלים בשנה יעניק לניצולים הזכאים הנחה בשיעור של עד 90% בבתי המרקחת של קופות החולים השונות בארץ.

על פי ההסדר, נקבע כי ניצולי שואה מעל גיל 75, המהווים כיום כ-80 אחוזים מסך הניצולים החיים בארץ, ישלמו לכל היותר 100 שקלים בחודש בעבור התרופות שירכשו, ואילו ניצולי שואה מתחת לגיל 75 ישלמו עד 125 שקלים עבור סל התרופות אותם הם צורכים.

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות 

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק