רבים מאיתנו לא מסוגלים לחשוב על חיים שלמים ללא סטייקים, המבורגרים ושווארמה, שלא לדבר על יום ללא הבשר האדום הזה. אז אם לארוחת הערב תכננתם אנטריקוט עסיסי ומדמם - אולי כדאי שתחשבו פעמיים: מחקר חדש קובע כי בשר אדום מגביר את הסיכוי למוות מוקדם ב-30%.

המחקר, שערכו חוקרי "המכון האמריקני לסרטן" במשך עשר שנים בהשתתפות כחצי מיליון בני אדם, מתפרסם כעת בגליון החדש של כתב העת Archives of Internal Medicine. המחקר מוביל למסקנה עיקרית אחת - הבשר האדום אינו בריא. עורכי המחקר מצאו כי עוף בריא הרבה יותר.

"אכילה מרובה של בשר אדום גורמת עלייה בסיכון לסרטן ומחלות לב", מסבירה התזונאית ד"ר ניבה שפירא. "תזונה זה מכלול. ההמלצות הן לשלב בשר עם ירקות, שמנטרלים את הנזק שגורם הבשר האדום אם אוכלים אותם בו זמנית".

"מה שקובע זה היחס בין בשר אדום לירקות"

ד"ר שפירא מסבירה כי במחקר הוכח הקשר בין בשר אדום לסרטן, שומנים ומחלות לב. "אנחנו יודעים שמה שקובע זה היחס בין כמות הבשר האדום לירקות ולעוף ודגים. צריך לאכול בצורה מאוזנת. לבשר אדום יש תרומה משמעותית, אבל חשוב גם איך מכינים אותו. אם הוא עשוי היטב (well done) הוא גורם הרבה יותר נזק מבשר נא".

השף אייל כץ מסכים: "בשר זה כיף, טעים, ובריא במידה, הכל עניין של מינון", הוא אומר. "בארץ אוכלים מעט מאוד בשר אדום, עד עשרה ק"ג בשר לנפש בשנה, לעומת האמריקנים שאוכלים לא פחות מ-40 ק"ג לנפש".