אילוסטרציה (צילום: חן ליאופלד, פלאש 90)
יכולה גם להרוג. טחינה | צילום: חן ליאופלד, פלאש 90

אלרגיה לסוגי מזון שונים יכולה להרוג, ולמרות זאת יש אנשים שיודעים שהם אלרגים אך לא נזהרים מספיק. הרופאים בישראל ממליצים לרגישים השונים לשאת מזרק שמכיל אדרנלין, אך יש כאלה שמזלזלים ובטוחים ש"להם זה לא יקרה" - מה שיכול להסתיים בקטסטרופה. היום נודע כי תיירת בת 30 מדרום אפריקה שאלרגית לשומשום, מתה מוות מוחי אחר שאכלה טחינה בבית מלון בירושלים, מבלי לדעת שטחינה מכילה שומשום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היו לנו לא מעט מקרים בשנים האחרונות, אבל זה קורה בדרך כלל מחלב בקר, ביצים ובוטנים", אמר לחדשות 2 Online פרופ' שמואל קויתי, מנהל היחידה לאלרגיה ולאימונולוגיה קלינית בבית החולים איכילוב. "נדיר למות מאלרגיה לשומשום אבל כל מזון יכול להרוג בשל אלרגיה".

לדבריו, על כל המטופלים לשאת את המזרק לכל מקום: "אם הם חשים שמשהו הולך לקרות הם מזריקים את זה לתוך שריר הירך וזה בעצם מציל חיים". ממרום ניסיונו - הוא נתקל בתגובות כמו 'המזרק באוטו', 'המזרק בבית", או 'שכחתי את המזרק'". כשאדם אלרגי נחשף לחומר המסוכן עבורו די מהר עלול מצבו להידרדר, אפילו עד למוות.

אין תמונה
אכלה טחינה ומתה. לידיה לבושן

פרופ' קויתי מספר שבארה"ב כל מסעדה חייבת להציב שלט שקורא לסועדים להזהיר את הצוות אם הוא אלרגי למאכל כלשהו - אך בארץ אין חוק כזה. "על בעלי המסעדות בישראל להקפיד לא לערבב יותר מדי מרכיבים מבלי שהסועדים יודעים", הוא ציין.

לידיה לבושן, התיירת שמתה מוות מוחי פונתה לאחר האירוע בשבוע שעבר לבית החולים "שערי צדק" עם תגובה אלרגית קשה. בעקבות הסכמת משפחתה שהגיעה לחו"ל, איבריה הועברו לתרומה בדרך מרכז ההשתלות הארצי בבית החולים "בילינסון".

לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv