סיבה נוספת לדאגה: סקר תזונה ארצי של המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות חושף תמונה עגומה על הרגלי האכילה של ילדים ובני נוער בישראל, לפיה רבים מהם סובלים מעודף משקל - וזוללים כמות אדירה של ממתקים ומאכלים עתירי שומן.

עיתון "הארץ" מביא הבוקר נתונים מפורטים מהבדיקה שבוצעה במסגרת סקר התזונה בנוער (מב"ת) בשנים 2003-4. על פי התוצאות, כל נער או נערה בישראל צורך 7 וחצי מנות ממתקים ומשקאות קלים בממוצע ליום. מאכלים חיוניים כמו ירקות ופירות, לעומת זאת, נוהגים הילדים לצרוך רק כ-4 מנות בממוצע ליום. באשר לקטניות, תפוחי אדמה ובשר - אוכלים הילדים מנה אחת ליום בממוצע.

אם ממתקים זה לא מספיק, הילדים גם לא אוכלים מסודר במהלך היום. הבודקים מצאו כי שליש מהנוער הישראלי (31.5 אחוזים) לא אוכלים ארוחת בוקר, שליש (29.1%) לא אוכלים באופן סדיר ארוחת ערב ו-15% לא הכניסו לפיהם ארוחת צהריים ראויה ביום לפני שנבדקו.

התזונה הלקויה גורמת למצב בריאותי ירוד

במסגרת המחקר נבדקו 6,274 תלמידים מכיתות ז' עד י"ב. התזונה הלקויה שלהם מסבירה גם את מצבם הבריאותי הירוד: כך למשל, לשני שליש מהנבדקים לא היה סידן בכמות המומלצת. "מינרלים הכרחיים לבניית רקמות בגוף, ובייחוד רקמת העצם", מסבירה מנהלת המחלקה לתזונה במחוז דן-פ"ת בשירותי בריאות כללית, מריאנה אורבך.

עכשיו יצטרכו במערכת החינוך לדאוג לא רק לבעיית האלימות הגוברת בקרב בני הנוער - אלא גם כיצד ניתן להחזיר את הילדים לאורח חיים בריא יותר ולמשטר דיאטה קפדני.