מחאת עובדי הדסה. ארכיון (צילום: פלאש 90, הדסה פרוש)
עובדת הדסה מפגינה | צילום: פלאש 90, הדסה פרוש

היום ה-15 למאבקם של עובדי בית החולים הדסה: לאחר יותר משבועיים בהם פעלו במתכונות מצומצמות, צפויים עובדי בית החולים הירושלמי להחריף את מאבקם ולנטוש את המחלקות היום (א') בשעות הצהריים, ויקיימו אסיפות עובדים. אמש הודיעה ההסתדרות כי הצעד ייצא אל הפועל אם מלוא שכרם של העובדים לא ישולם להם עד לשעות הצהריים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אם האיום בהחרפת המאבק אכן ימומש, יעזבו העובדים את כל המחלקות במרכז הרפואי באמצע יום העבודה. "אם לא ייכנס הכסף לבנק עד מחר בשעות הצהריים - גם המינהל והמשק, וגם האחיות, יורדים מהמחלקות ומשאירים צוות חירום בלבד", אמרה אתמול (ש') אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחים והאחיות בישראל.

"צריך להבין שבמהלך 2013 הורידו לעובדים אלפי שקלים", המשיכה כהן. "אנחנו כבר נמצאים בתכנית הבראה שנייה, כשאת הכסף של הראשונה לא החזירו. אני חושבת שזה הכי זול להם לבוא לקחת מהעובדים כי הם לא צריכים לשלם ריבית או לתת ביטחונות", ציינה.

"אנחנו לא הכספומט שלהם. נקודה. העניין של לתת מקדמה למשכורות - זה הפרומו של תכנית ההבראה הבאה. במשא ומתן יש גם נשיאה בנטל. האנשים האלה עובדים יום ולילה ושבתות. מי שעובד - צריך לקבל משכורת".

אילנה כהן, ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
אנחנו לא כספומט. כהן | צילום: פלאש 90, חדשות

מנכ"ל הדסה לשעבר: "יש לי חלק במשבר"

בהסתדרות הבהירו כי העובדים יעזבו את המחלקות השונות, בהן כבר מתנהלת מתכונת חירום מאז החל המשבר. לדברי העובדים, בזמן השביתה יבוצעו בהדסה רק פעולות להצלת חיים.

אמש התייחס מנכ"ל בית החולים לשעבר, פרופ' שלמה מור-יוסף, למשבר בו נמצא המוסד. בריאיון לתכנית "פגוש את העיתונות", אמר מור-יוסף כי יש לו חלק במשבר הנוכחי בהדסה. "אני מוכן לבחון מחדש את הסכם הפרישה שלי מבית החולים", ציין.

"לשמור על הזהות של מדינת ישראל", מור יוס (צילום: פלאש 90)
"יש לי חלק במשבר". מור-יוסף | צילום: פלאש 90

המנכ"ל לשעבר דיבר גם על המאזן הכלכלי של המוסד הרפואי הירושלמי, בעת שעזב אותו. "ב-2010 היה גירעון מצטבר של 610 מיליון שקלים והנכסים הפיזיים שניתנו למימוש היו בסך 200 מיליון שקלים. זה בדיוק כמו שיש לך אוברדרפאט בבנק, אבל יש לך גם חיסכון ודירה שאתה משכיר. מצד אחד יש משיכת יתר, אבל יש גם נכסים. הגירעון היה מינימלי". בוודאי שיש לי חלק. בתקופה שאני מנכ"ל הייתי אחראי על ההישגים ועל הבעיות. מה שהתחיל בשנת 2010.

"שלוש שנים עמדו בראש בית החולים הדסה אנשים אחרים", המשיך. "הגירעון החמיר. נשות הדסה לקחו חברה חיצונית כדי שתכין תכנית הבראה, שהמנכ"ל החדש יממש אותה. היה ברור לכולם שצריך לממש את צעדי התכנית. לצערי, זה לא קרה".