הסערה במערכת הרפואה נמשכת, כאשר אתמול העניק בג"ץ למתמחים ולמומחים המפטרים 72 שעות להחליט: או הידברות עם האוצר, או פתיחת הליכים בגין ביזיון בית המשפט.

בתגובה לטענות המדינה כי ידם של הרופאים המתפטרים קלה על ההדק, אמר ד"ר אריאל מרגוליס מבית החולים מאיר בכפ"ס, כי אחרי שני גלי התפטרות - הטענות הללו פשוט לא נכונות. "אנו מתריעים כבר שלושה חודשים, יד כבדה יותר מזו על ההדק לא יכולה להיות".

לגבי הצעדים העתידיים אמר ד"ר מרגוליס כי "אנחנו צריכים להיפגש, כל המתמחים, המומחים ולמעשה כל רופא שיש לו דעה בעניין. נחליט יחד ונראה, אבל אני לא צופה גדולות ונצורות. ניסינו לדבר, אבל שמענו באיזה כלים האוצר משתמש".

בנוסף, התייחס מרגוליס בביטול לכוונת המדינה להאשים את הרופאים המתמחים בביזיון בית הדין לעבודה, עבירה פלילית שיכולה לגרום למאסר בפועל. "אני רוצה להתייעץ עם עו"ד, מכיוון שלא שמעו למה אני התפטרתי - אולי אני מבוזה על ידי הממשלה", הצהיר מרגוליס שהוסיף: "הפיתרון לסכסוך? משפט אחד שאומר 'ההסכם מקוצר לשלוש שנים".

מנכ"ל משרד הבריאות: האוצר - מאפיונרים

אמש פורסמו במהדורה המרכזית הקלטות של מנכ"ל משרד האוצר, רוני גמזו, שמלין על ההתנהלות האגרסיבית של האוצר במו"מ מול נציגי הרופאים. בעקבות הדברים, הודח גמזו מניהול המשא ומתן ובמקומו מונה הפרופ' שלמה מור-יוסף. לאחר הפרסום התנצל גמזו על הדברים.

"כשאני ישבתי עם הוא, ראש הממשלה. בישיבה והסבירו, הסבירו לו, שתשמע, הרופאים הם בכל זאת סקטור מאוד מאוד חזק. יש חוסר ברופאים, מתחיל להיות חוסר ברופאים וזה. אז הוא אומר: יביאו רופאים מהודו, זה עולם גלובאלי!".

המתמחים מתלוננים שפקידי האוצר מתנהלים מולם באטימות ובהתנשאות, שימו לב מה חושב מי שמנהל את מערכת הבריאות הישראלית, רופא מוערך ומנוסה, על התנהגות הפקידים הבכירים באוצר:

"הם מדברים על האוצר, הם מדברים במרחק מהאוצר. אתם לא מבינים את רמת המניפולציות, את רמת המאפיונריות, אתם לא מבינים את רמת האגרסיביות, שמופעלת כלפי כל מי שעובד מולם. גם אני, ואני עומד לאורך זמן. רק תרשמו לכם שאת הפיטורים שלי כבר הם ביקשו מספר פעמים בשנה האחרונה. ממש, מראש הממשלה, ובלי ליצמן אני הייתי כבר נמצא במקום אחר", אמר פרופ' גמזו, שכלל לא ידע שהוקלט.

המתמחים טוענים שהסכם ההעסקה שההסתדרות הרפואית חתמה עליו הוא הסכם רע, ולכן הם מפגינים ומתפטרים מתפקידם. לטענתם, פקידי האוצר המיומנים, במילים פשוטות, עשו בית ספר לד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית. פרופ' גמזו התייחס גם לנושא זה:

"יש לכם עסק עם מערכת מאוד מאוד אגרסיבית, מאוד מאוד מתוחכמת. עם מסורת של שנים. היא לא פעם ראשונה מנהלת משא ומתן מול רופאים, היא מעבירה את המסורת משנה, מגורם לגורם, ויותר מכך: היא מאומנת במשא ומתן הרבה יותר מאידלמן. היא מנהלת (מו"מ) עם העובדים הסוציאליים, היא מנהלת עם המורים, היא מנהלת עם פועלי אשדוד, היא מנהלת עם כולם, ואידלמן מנהל את זה בפעם הראשונה".

הקרב על שעון הנוכחות

אחד מנושאי המחלוקת העיקריים במו"מ היה שעון הנוכחות. נציגי האוצר טענו שהרופאים נוטשים את בתי החולים הציבוריים כבר בשעות הצהריים כדי לעבוד במרפאות פרטיות, ההסתדרות הרפואית נכנעה, וגם כאן פרופ' גמזו סבור כי מדובר בטעות מרה.

"לאורך המשא ומתן, אני הוכיתי בתדהמה. כי אני נגד שעון, לחלוטין. בבסיס שלי, אני נגד שעון מסיבה אחרת לחלוטין, אני חושב ששעון יוציא את האנשים (הרופאים) החוצה מבית החולים...זה היה ההבדל בין המו"מ לפני עשר שנים. כשבפעם הראשונה (כשהאוצר) שאמרו שעון - הר"י אמרה: זה לא לדיון!", אמר.

משרד האוצר: "התבטאויות אומללות"

מסר מאיים, פרופ' גמזו (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
פרופ' רוני גמזו מתנצל. ארכיון | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

תגובת משרד האוצר: "יצא המרצע מהשק וברור כי הסיבה לנטישת הרופאים ופגיעה בציבור החולים היא ההתנגדות לשעון נוכחות. אנו מוכים בתדהמה ומצטערים צער עמוק לגלות כי האיש שאמון על ניהול מערכת הבריאות הציבורית נתפס בהתבטאויות כל כך אומללות שמטרתן החרפת המשבר עם הרופאים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק