אופטימיות זהירה: בבית החולים "קפלן" ברחובות דיווחו בצהריים על התייצבות קלה ביותר במצבה של בת ה-26 שהתמוטטה לאחר בדיקת מי שפיר, עברה הפלה וכעת מאושפזת במצב קשה מאוד. סכנה ממשית עדיין נשקפת לחייה.

ד"ר עדי נמרוד, מנהל מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים, הסביר כי "זה משול לכדור שלג שצובר תאוצה ומסה. היא נמצאת בכשל רב מערכתי, אך המצב היה קשה יותר כשראינו אותה לאחר ההפלה. יש שעון חול של זמן בו אפשר לקבל החלטות כלשהן, כאשר המטרה כרגע היא ייצוב מערכות ושליטה על מקור הזיהום, הרחם".

רחמה של הצעירה נכרת לאחר הסיבוך שאירע בבדיקה. בתחילת רוקן הרחם, כנהוג בשיבוש הנדיר יחסית בבדיקת מי השפיר, אך לאחר שהדבר לא עזר, נאלצו הרופאים לכרות את הרחם - אך השאירו את השחלות, כדי שאם תחיה תוכל הצעירה בעתיד להביא ילדים באמצעות אם פונדקאית. זה היה ההיריון הראשון שלה.

2 מקרי תמותה לאחר בדיקת מי שפיר ב-30 שנה

"היא עדיין תלויה בהרבה תמיכה חיצונית במערכת הנשימה, לחץ הדם, דיאליזה, מקבלת הרבה אנטיביוטיקה", הוסיף ד"ר נמרוד. "עוצמת הכשל המערכתי טיפה פחתה, היא עדיין במצב קשה מאוד ובסכנת חיים. ככל שמתרחקים מהאירוע הראשוני אנחנו מעט אופטימיים יותר, אבל עדיין בחשש גדול מאוד בכל רגע".

משפחתה, לדברי הרופאים, נמצאת בבית החולים כל העת. "האחיות מטפלות בה באהבה ומסירות. אנחנו משתדלים לטעת בהם תקווה, עם כיסוי, שלא נפיח בהם תקווה כוזבת".

פרופ' ציון חגי, מנהל חטיבת נשים ויולדות, הסביר כי הסיבוך ממנו סובלת הצעירה נדיר ביותר. "אנו יודעים שב-1 מכל 250-400 מקרים, יכולה להיות הפלה לאחר בדיקת מי שפיר. ב-1 מכל 1,000 מקרים, חלים זיהומים קשים אצל האישה. ב-99% מהמקרים הללו, מתגברים על זה על ידי ריקון הרחם ומתן אנטיביטיוקה. אך הפעם החיידק היה מאוד אלים וזה גרם לקריסת מערכות, שחייבה אותנו בפעולה מהירה".

"במדינת ישראל במהלך 30 השנים האחרונות היו 2 מקרי תמותה בעקבות בדיקת מי שפיר", הוסיף פרופ' חגי. "צריך לקחת הכל בפרופורציה, זה מאוד נדיר".

היולדת נרדמה בזמן ההנקה - התינוק מת

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק