משרד הבריאות החליט להרחיב את מבצע חיסון הפוליו לכל רחבי הארץ. החל מיום ראשון הבא ייקראו להתחסן כל הילדים שנולדו החל משנת 2004 במרפאות טיפת חלב. ההחלטה התקבלה לאחר שנמצא הנגיף בדגימות שנלקחו במתקני טיהור השפכים של לוד ורמלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בדיון שהתקיים היום (ו') בראשות שרת הבריאות ובהשתתפות אנשי המקצוע של המשרד וחברי ועדת הפוליו, הוחלט כי לנוכח דגימות הביוב מהשבוע האחרון, שמצביעות על הימצאותו של הנגיף בבדיקות שנערכו במספר מתקני טיהור שפכים - יש להרחיב את המבצע.

במסגרת מבצע "שתי טיפות" שהחל בדרום הארץ, התחסנו עד כה בארבע ימי חיסון כ-20 אלף ילדים, המהווים כ-20% מאוכלוסיית היעד לחיסון באיזור. בתחילת השבוע התייצבו בטיפות החלב כ-4,000 ילדים ב- 67 יישובים בדרום. רוב ההורים שיתפו פעולה, ואחרים ביקשו לחשוב שנית על החיסון.

שרת הבריאות: "יש מקומות שבהם הווירוס גווע"

חלק מהמשפחות שהגיעו השבוע לתחנות טיפת חלב בדרום הארץ ביום הראשון של מבצע החיסונים פגשו פנים אל פנים את שרת הבריאות יעל גרמן. השרה עברה בין התחנות ביישובים השונים ונראתה מרוצה. לדבריה, אין היסטריה בקרב ההורים, והצוותים בתחנות ערוכים ומוכנים למבצע.

השרה גרמן, ארכיון
"יש מקומות שבהם הווירוס גווע". גרמן | צילום:

במשרד הבריאות אומרים כי הם ערוכים למבצע עם 500 אלף חיסונים, ואם תתקבל החלטה לחסן את כל המדינה ישלחו לישראל עוד 50 אלף מנות. "אני לא יודעת מה הסיכוי שזה יתרחב", אמרה גרמן. "אנחנו שולחים כל הזמן ממצאים למעבדות לבדוק אם הווירוס מתפשט".

שרת הבריאות גילתה כי בחלק מהיישובים בדרום נרשמה נסיגה של הנגיף. "אנחנו כבר רואים מקומות שהווירוס גווע ונעלם, ולכן לא ממהרים לרוץ לחסן את כל המדינה", אמרה שרת הבריאות. "בבדיקה שנייה באשקלון לא נמצא הנגיף בכלל, בניגוד לבדיקה הראשונה. בקריית גת הנגיף כמעט דעך". עם זאת, בחלק מהיישובים הנגיף עדיין אותר. לדברי גרמן, מדובר בעיקר ביישובים הבדואים תל שבע ורהט.