"להגיד שההחלטה מסכנת חיי אדם זו טעות" - כך אומר היום סגן שר הבריאות יעקב ליצמן  בראיון ליונית לוי במהדורה המרכזית של חדשות 2, וזאת בעקבות החלטת הממשלה להעתיק את חדר המיון החדש של בית החולים ברזילי מאשקלון.

"זו טעות להגיד שההחלטה מסכנת חיי אדם", כך לדברי סגן השר ליצמן. "עובדה שאת אותה החלטה שהממשלה החליטה היום - להעביר את המיון של ברזילי - החליטה גם הממשלה הקודמת בראשות אולמרט. אף אחד לא טען אז שמדובר בסיכון חיי אדם, אף אחד לא הלך לבג"צ".

"מישהו צריך לתת דין וחשבון", הוסיף ליצמן, "מה קרה שלפני שנה וחצי החליטו אותו דבר – וכולם שתקו, ואילו היום פתאום כולם כועסים. אולי זה בגלל שאני חרדי, אולי בגלל סיבה אחרת, אינני יודע. אחרי שהתקבלה ההחלטה להזיז את המיון, ראש הממשלה החליט שהוא רוצה למגן גם את המיון הקיים. לא משנה איפה יבנו - במקום החדש או הישן - ייקח 4 שנים פחות או יותר".

סגן שר הבריאות סיכם: "אני רוצה לציין דבר מוזר: מצד אחד רשות העתיקות אמרה היום שהם בדקו את זה לפני שנתיים ואין שם קברי יהודים. מהצד השני יש לי פרוטוקול לפניי, שנכתב חצי שנה לאחר ההחלטה ההיא, ובו אני מצטט את מנכ"ל רשות העתיקות שאמר 'הקברים לא נפתחו ולפיכך לא ניתן לשלול שבשטח קיימים גם קברי יהודים'. זאת אומרת שהוא לא בדק".

העברת המיון אושרה על חודו של קול

מוקדם יותר היום אישרה הממשלה, ברוב של 11 נגד עשרה זרים, את הצעתו של סגן שר הבריאות ליצמן להעביר 90 מיליון שקלים לשם העתקת חדר המיון החדש של בית החולים ממקומו המקורי - לאתר אחר. זאת בשל חשש להימצאות קברים עתיקים במקום, שככל הנראה אינם יהודיים כלל.

על פי התכנית המקורית, היה אמור חדר המיון להיות חלק מבית חולים תת-קרקעי וממוגן. לאחר שנמצאו הקברים הוביל סגן שר הבריאות מהלך להעתקתו ואף איים להתפטר אם התקציב להעברת האגף לא יאושר.

לעומת ליצמן ושרי ש"ס שתמכו בהזזת חדר המיון הצביעו עשרה שרים נגד התכנית, בהם שרי מפלגת העבודה וישראל ביתנו.

העברת האגף תייקר את הפרויקט

על פי התכנית החדשה, ייבנה חדר המיון הממוגן בסמוך לחניית בית החולים, במרחק של 400 מטרים מהמבנה המרכזי של המוסד הרפואי. כעת צפויה הקמת המתחם להתייקר ולעמוד על כ-270 מיליון שקלים. בנוסף, צפויה התכנית החדשה לעכב באופן ניכר את מיגון בית החולים המצוי תחת איום הקסאמים מרצועת עזה.

ברשות העתיקות טוענים בתוקף שהקברים שנמצאו במקום אינם קברים של יהודים, ולדעה הזאת מצטרפים גם בכירי הרבנות הראשית והרבנים הראשיים. עם זאת, דברים אלו לא הפריעו להצעה לזכות לרוב בממשלה.

מנכ"ל משרד הבריאות התפטר במחאה

לאחר שהחלטת הממשלה נפלה, הודיע מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר איתן חי-עם על התפטרותו מהתפקיד במחאה על אישור התכנית, ואמר כי "ההחלטה מסכנת חיי אדם ואני לא מוכן להיות שותף להחלטה". סגן שר הבריאות הציע לד"ר רוני גמזו, ששימש בעבר בתפקיד מנכ"ל המשרד, לשוב לתפקידו.

במשרד הבריאות אמרו היום כי ד"ר גמזו נענה להצעה, וסגן השר ליצמן מתכוון להביא את אישור מינויו לממשלה באופן מיידי. בשלב זה סוכם כי ד"ר חי-עם יישאר בתפקיד המנכ"ל עד השלמת החפיפה לתפקיד. הוא וסגן השר ליצמן הודו זה לזה על שיתוף הפעולה עד כה.

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק