ביונסה. שיר שלה יכול להציל חיים (צילום: רויטרס, חדשות)
ביונסה. שיר שלה יכול להציל חיים | צילום: רויטרס, חדשות

החייאה ידנית, באמצעות לחיצות על החזה, יכולה להיות ההבדל בין חיים למוות במקרים של התמוטטות. אולם גם מי שלמד כיצד לבצע את ההחייאה טכנית, לא תמיד יודע מה קצב הלחיצות המתאים לביצוע הפעולה באופן יעיל - בעיה שבית חולים בניו יורק החליט לפתור בצורה מקורית: פלייליסט באפליקציית המוזיקה הפופולרית ספוטיפיי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אחרי שמחקרים הראו כי הדרך הטובה ביותר לבצע את ההחייאה בקצב הנכון הוא לעשות זאת בקצב של שיר מוכר – כמו Stayin' Alive של להקת הבי ג'יז - החליטו בבית החולים הפרסביטריאני בניו יורק להרכיב רשימת שירים שתהיה זמינה להאזנה ברגע הנחוץ, שכוללת שירים המתאימים למאזינים מכל הגילאים. כל השירים הם בקצב של 100-120 BPM, הקצב המתאים לביצוע החייאה.

בין עשרות השירים המופיעים בפלייליסט ניתן למצוא שירים של מבצעים כמו ביונסה (Crazy in Love), ג'סטין ביבר (Sorry) ואדל (Rumor Has it) – אך גם מארווין גיי (What's Going On), סיימון וגרפונקל (Cecilia) וסינדי לאופר (Girls Just Wanna Have Fun).

סינדי לאופר. מופיעה גם היא בפלייליסט (צילום: רויטרס, חדשות)
סינדי לאופר. מופיעה גם היא בפלייליסט | צילום: רויטרס, חדשות

לפי איחוד רופאי הלב האמריקנים, החייאה יכולה להכפיל ואף לשלש את סיכויי ההישרדות אחרי התקף לב, טביעה או חנק, שכן היא מאפשרת לדם להמשיך לזרום למוח עד הגעת הצוות הרפואי. עם זאת, הדבר כמובן אינו מחליף הזעקת צוותי רפואה מקצועיים למקום כדי לטפל באדם הנפגע.

כדי לבצע החייאה בבני נוער ומבוגרים יש להניח את הידיים אחת מעל השנייה במרכז החזה של המטופל, וללחוץ בחוזקה בקצב המתאים – לפי אחד השירים שבפלייליסט, שאותו אפשר גם לשיר בראש כדי להיכנס לקצב הנכון. ניתן גם לנשוף אוויר לתוך ריאות המטופל ביחס של שתי נשימות אחרי כל 30 לחיצות על החזה, אולם גם לחיצות לבדן מסייעות רבות עד הגעת הצוות הרפואי.