חניכת אתר תל חברון (צילום: אתר רשות הטבע והגנים, חדשות)
חניכת אתר תל חברון | צילום: אתר רשות הטבע והגנים, חדשות

אתר תל חברון של רשות הטבע והגנים והמנהל האזרחי ביישוב היהודי בחברון נחנך לפני מספר שבועות ונפתח למבקרים. ברקע האירוע החגיגי - עימות פנימי בתוך הרשות בשאלה האם יש להכריז על המקום כגן לאומי. מנכ"ל הרשות, שאול גולדשטיין, ביקש להפוך את המקום לגן לאומי, בעוד שמנהל חטיבת התכנון והפיתוח, יובל פלד, התנגד ועזב את התפקיד - כך פורסם הערב (שני) במהדורה המרכזית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

פלד, איש מקצוע ותיק מאוד ברשות, טען כי האתר שהוכרז נמצא בשולי התל המקראי, שעליו נבנו בתים פלסטיניים. לדברי פלד, האתר חסר חשיבות היסטורית. יובל פלד, שעזב לאחרונה את תפקידו, לא הכחיש את הפרטים.

נוסף על כך, גורמי מקצוע אחרים ברשות הטבע והגנים (רט"ג) טוענים כי ההחלטה לפתוח את המקום למבקרים ולהכשיר את המקום נבעה מלחצים פוליטיים. בשלב זה אין פעילות ממשית באתר - והוא מייצר בעיקר מקומות עבודה.

מרשות הטבע והגנים נמסר בתגובה: "אתר תל חברון הוכרז כאתר קולט קהל על ידי המנהל האזרחי וזאת על רקע חשיבותו הארכיאולוגית וההיסטורית של הממצאים בו. המנהל האזרחי פנה לרשות הטבע והגנים בבקשה לניהול האתר כאתר ארכיאולוגי פתוח לקהל. ברשות הטבע והגנים מתקיימים דיונים מגוונים בהם נשמעות דיעות מגוונות ובסופן מתקבלת החלטה המצוייה בשיקול דעתו של המנכ"ל. ריבוי הדיעות ברשות הנו חלק מהליך מקצועי וראוי. לעיתים מתקבלות החלטות גם למגינת ליבם של אחדים".

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, מסרה בתגובה לפרסום במהדורה המרכזית: "מדובר בשימוש נבזי ברשות הטבע והגנים לצורך התנחלות פוליטית וביצור השליטה בחברון. את ההתנחלות בחברון צריך לפנות ולא לפתח ויפה שעה אחת קודם".