לראשונה מאז פרץ המשבר של המחלקה ההמטו-אונקולוגית ילדים בבית החולים הדסה עין כרם, הורי הילדים חולי הסרטן המטופלים שם מאשימים: המשבר כבר גבה קורבנות בנפש. במכתב רשמי ששיגרו ברביעי האחרון למבקר המדינה יוסף שפירא, דורשים ההורים שיערוך ויפרסם דו"ח ביקורת על המשבר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי מכתב הפנייה למבקר המדינה, הרוב המוחלט של הילדים שטופלו בהדסה עברו לבתי החולים באזור תל אביב, וזאת משום שאינם סומכים על הצוות החדש במחלקה. "במהלך ששת החודשים האחרונים הצטרפו למעגל החולים עוד 38 ילדים רק מתוך העיר ירושלים, רובם ככולם מחפשים אחר מזור במרכזים רפואיים ברחבי הארץ".

מאז ההתפטרות של רופאי המחלקה, 6 מומחים ו-3 מתמחים, נפטרו 4 מהילדים (בגילאי 4-17). בפנייה למבקר המדינה, ההורים מאשימים כי "סכנת החיים מרחפת מעל ראשם באופן תמידי, בין אם זו הסכנה הגלומה במחלה ובין אם זאת סכנת החיים שנוצרת בהיעדר טיפול רפואי במרחק סביר מביתם".

בי"ח הדסה עין כרם בירושלים (צילום: פלאש 90 / הדס פרוש, חדשות)
ביה"ח הדסה עין כרם, ארכיון | צילום: פלאש 90 / הדס פרוש, חדשות

"נציין, בלב כבד, כי המשבר הנורא הזה כבר גבה את קורבנותיו הראשונים", הסבירו ההורים. "ילדים שקיפחו את חייהם, בין היתר, בשל העובדה כי הזכות הבסיסי ביותר, הזכות לקבל טיפול רפואי במרחק סביר מביתם - לא ניתנת להם".

במחלקה ישנם כ-150 ילדים חולים וילדים במעקב, שעברו להיות מטופלים באיכילוב שיבא ושניידר, במקום במחלקה בהדסה שם טופלו לפני התפטרות הרופאים. ההורים מסבירים במכתבם למבקר המדינה כי "המידע שהעברנו לנציגי משרדך מחייב מסקנה אחת ויחידה: המצב הנוכחי, בו אין מענה רפואי לילדים החולים בירושלים אינו עומד בנורמות החוקיות הנהוגות בישראל, והוא מהווה פגיעה משמעותית בזכות הטבעית לחיים ובזכות הקבועה בחוק לקבלת טיפול רפואי נאות".

את המכתב סיכמו ההורים בהאשמת הרשויות, שלדבריהם לא חשבו על טובת ילדיהם כשניסו לגבש פתרון למשבר: "מהמידע שעובר למשרדך עולה בבירור כי התנהלות רשויות המדינה במשבר המחלקה נעשתה תוך שקילת שיקולים זרים ופסולים, מתוך ניגוד עניינים והכול תוך ניצול מעמד של נציגי ועובדי הציבור שלא לטובת הציבור".

מהדסה נמסר בתגובה: "המכתב הנוסף, המופרך והשקרי למבקר המדינה, הוא ניסיון נואש להפיח חיים בהפיכה שכשלה. מיד לאחר התפטרות הרופאים הנוטשים אייש בית החולים את המחלקה במיטב הרופאים המומחים בארץ, שלמורת רוחם של מספר 'פעילים' בעמותה, פועלת באופן מלא. המחלקה החדשה עובדת בשיתוף פעולה עם מרכזים עולמיים לטיפול בסרטן דוגמת ממוריאל סלואן קטרינג בניו יורק והמרכז להמטוקלוגיה במיאמי.  הטענה שלילדי ירושלים אין פתרון היא שקרית. למרות הנטישה, בשנה האחרונה טופלו במחלקה עשרות ילדים ובוצעו בה למעלה מארבעים השתלות מח עצם מורכבות. ההחלטה להעביר את הילדים לטיפול  בבתי חולים במרכז הארץ התקבלה על ידי הורי הילדים תחת הסתה, כאילו שאין מחלקה בהדסה, בניסיון לייצר לחץ לפתוח מחלקה בשערי צדק, בניגוד להחלטת בג״צ, ולא מפני שבהדסה לא פועלת מחלקה. בהדסה משוכנעים שגם בבתי החולים במרכז טופלו הילדים באופן המקצועי והאיכותי ביותר".