כבר כמה חודשים שבריכת מים ברמת הגולן מושכת מאות מטיילים מכל הארץ. לא הנוף המרשים של רמת הגולן הוא שמביא את כולם דווקא לשם, אלא בעיקר צינור שמזרים כמעט בכל שעה של היום - בבוקר או בלילה - מים חמים למקלחת נעימה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המים החמים הפכו לאטרקציה שמושכת הרבה מאוד מטיילים בצפון, אבל המטרה שלהם היא בכלל לא תיירותית. המים האלה הצילו השנה למעשה את החקלאות בצפון אחרי עונת בצורת.

"השנה התחלנו את עונת ההשקיה באזור עם נתונים של שנת בצורת", מספר רוני קידר, מנהל השקיה עין זיוון. "הפרויקט מאפשר לנו להעלות מים בכמות כזאת שהופכת שנת בצורת לעונה סבירה. אפשר להוציא מהמטעים יבול מצטיין ולהציל את הפרנסה שלנו".

"באנו לבדוק את החוויה" (צילום: חדשות 2)
"באנו לבדוק את החוויה" | צילום: חדשות 2

מקור המים הוא בקידוחים בעמק החולה. בהשקעה כלכלית גדולה של אגודת "מי גולן" והמשקים האחרים בצפון מועלים המים קילומטרים רבים במעלה ההר ומוזרמים למאגרים שהתרוקנו אחרי חורף שחון. מדובר במים גיאותרמיים שהטמפרטורה שלהם מגיעה ל-30 וגם ל-40 מעלות. המים מושכים אליהם אלפי מטיילים היכן שהם מוזרמים וכולם מנסים לשמור על זה בסוד.

"שמענו שיש מעיינות חמים ובאנו לבדוק את החוויה", סיפר יואל נדלמן מבית עזרא. "אנחנו שמענו על זה מחבר שגר באזור ופשוט קפצנו על העניין", הוסיף עידו בכר מאשקלון. ויש גם מי שמתלונן שהמטיילים הישראלים פשוט לא יודעים לשמור על הניקיון. "הישראלים אוהבים ללכלך, אבל פחות לנקות", אומר עידו סנש מהרצליה.

הזרמת המים לבריכה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, גם לתוך החורף - שבתקווה יביא השנה גשמים רבים יותר. בינתיים, מי שמעוניין בטבילה חמה גם כשבחוץ קר, יוצא לחפש את הבריכה הסודית ברמת הגולן.