בכדי שעלילה תוגדר טובה, יספר לכם כל מחזאי או סופר מתחיל, היא חייבת לכלול קונפליקט. מתח כזה אפשר למצוא בנוף הנשקף מהר סדום. זיכרון עצוב למחנה העובדים משנות ה-30, שננטש. ניסיון חלוצי להקים את מפעל האשלג הראשון בארץ חרבה, שהשהייה בה מנוגדת לכל אינסטינקט אנושי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

וישנו עוד קונפליקט: האסוציאציה הראשונה שמתעוררת לנוכח המילה "סדום" היא גיהנום עלי אדמות. ודווקא בבטן ההר מסתתר מקום שהתיאור הכי מדויק שלו יהיה אולי "גן עדן". וכמו בגן עדן, היעד שלנו הוא תפוח אסור. רשות הטבע והגנים אוסרת את הכניסה אליו בשל סכנת התמוטטות תמידית.

למרות האיום האורב שם, בשנים האחרונות מגיעים הרפתקנים ומערנים לכבוש אותו - ונכבשים. 11 קילומטרים שמתנשאים לגובה של 250 מטרים, בתוך הר המלח של סדום מסתתרים 180 פירים, מנהרות ואולמות שנחצבו על ידי מים.

"עולם מתוך 'בראשית'" (צילום: חדשות 2)
"עולם מתוך 'בראשית'" | צילום: חדשות 2

"התחושה שאתה משתלשל לתוך לוע אפל, על חבל דק, ואלומת הפנס פתאום, מתוך היציאה מלוע הפעמון, מתחילה לראות או להציג לפניך את כל היופי הכי הכי נאה שיש בטבע, גם אחרי כמעט 30 שנה בתחום זה מרגש עד כדי מחנק בגרון", טען ד"ר ינון שבטיאל מהמרכז לחקר מערות במכללה האקדמית צפת. "אתה מבין שאתה נכנס לעולם שהוא מתוך ספר 'בראשית'".

לאחר שלוש שעות מתחת לאדמה, ולמרות המראות הנפלאים, קשה היה להימנע מהקלישאה, אבל בעיקר מתחושת ההקלה, על האור שגילינו בקצה המערה.