צמחים (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

רבים יודעים כי לרכבים אחריות גדולה לפליטת הפחמן שגורמת להתחממות כדור הארץ - אך הייצור שלהם פוגע בסביבה לא פחות. האם חלקי פלסטיק שעשויים מעשבים יסייעו לתעשיית המכוניות להפחית את הפגיעה בכדור הארץ עוד לפני שהרכבים יגעו בכביש?

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

כמות הפחמן הנפלטת ממכונית בכל משך חייה על הכביש שווה לכמות שמשתחררת בזמן הייצור שלה. בכדי להקטין את כמות הזיהום הזו, מצאה קבוצת חוקרים מפולין מקור פוטנציאלי לייצור פלסטיק שידידותי לסביבה - ביופלסטיק.

הפלסטיק מופק מצמחים שאינם חלק משרשרת המזון האנושית וממנו ניתן יהיה לייצר חלקי רכב שונים, כך שעוד לפני שהרכב עולה על הכביש - הוא מזהם פחות. החוקרים הקימו פרויקט בשם "ביומוטיב" בכדי לחקור וליישם את הנושא, ועבור כך קיבלו מענק של כ-15 מיליון אירו מהאיחוד האירופי.

מנהל המחקר והפיתוח, וויצ'ך קומאלה, טען שיכול להיות שבקרוב מאוד לוחות המחוונים וחלקי הפנים השונים יהיו עשויים מצמחים. הוא הוסיף כי מעבר ליתרון הסביבתי, החלקים המיוצרים אף ישקלו פחות. "אנו מורידים את רמת הפחמן הנפלטת ומנסים לפתח רכיבים בעלי משקל נמוך יותר עבור המכוניות".

תהליך הייצור של הביופלסטיק נעשה באמצעות חימום והזרקת החומר לתוך תבנית יציקה או הדפסת תלת ממד בצורה הרצויה. אמנם האופציה הזו יקרה כיום, אך היא ירוקה יותר מבחינה תיאורטית מאשר שימוש בשמן. החוקרים מקווים כי השיטה תיושם והצמחים יעשו את הפעולה ההפוכה מזו שמתרחשת כיום - הם יספגו את הפחמן הדו חמצני מן האטמוספירה במקום לפלוט אותו בכמויות גדולות.