צילומים ממרפאתו של ד"ר דושניק (צילום: החדשות‎)
צילומים ממרפאתו של ד"ר דושניק | צילום: החדשות‎

בעקבות פרסום תחקיר "החדשות" בחודש שעבר, בית משפט השלום בתל אביב נתן אתמול (שלישי) צו מניעה זמני לבית חולים לחיות וד"ר ארי דושניק. הבקשה לצו הוגשה על ידי ההתאחדות הישראלית של ארגונים להגנת בעלי חיים על מנת למנוע מד"ר דושניק להמשיך את פעילותו הווטרינרית שביצע במסגרת המכרז לסירוס חתולי הרחוב. בית המשפט: "לא יכול להיות חולק שהתיעוד המצולם אשר הועבר בשלמותו לבית המשפט מעלה תמונה מזעזעת ועוכרת שלווה, לשון המעטה".

בית המשפט פסק כי התיעוד שהוצג מעלה שורה של בעיות בפעילות בית החולים ביניהם: ניפוח מספרי החתולים שסורסו, רופאים העובדים ללא רישיון, תנאים סטריליים ירודים, טיפול בבעלי חיים בשיטת סרט נע שסיכנה אותם, וסיכון הציבור בשל דיווח כוזב על בעלי חיים שחוסנו למרות שלא חוסנו. "בסרטונים נראה מנהל המרפאה והרוח החיה מאחוריה, ד"ר ארי דושניק, מורה לכאורה לעובדי המרפאה לנהל רישום כוזב בדו"חות המוגשים לרשויות המקומיות ולמשרד החקלאות".

צילום ארכיון (צילום: החדשות‎)
טופלו בשיטת "הסרט הנע" | צילום: החדשות‎

בתגובתו להאשמות, דושניק תוקף את מבקשי הצו ומאשים אותם בכך שמדובר "בכת שטנית" שמבקשת לחסל אותו כמתחרה עסקי שלהם. ולהאשמה זו הגיב בית המשפט: " האם "הכת השטנית" היא זו שהציתה לכאורה את הסיגריה מעל שולחן הניתוחים? או זו שהעסיקה וטרינר ללא רישיון? או זו שהשליכה רחם ובו גורי חתולים מפרפרים לפח האשפה?"

חתולים התעוררו וסבלו באמצע הניתוח

בתיעוד שהציגה התחקירנית נועה דויטש שעבדה במרפאתו של ד"ר דושניק במשך כשלושה חודשים ניתן היה לראות כי ביותר מעשר הזדמנויות שונות, הורה ד"ר דושניק לנפח לכאורה את מספרי החתולים שכביכול נלכדו, לא לפני שהוא וידא שהמחלקה הווטרינרית בעיר שבה נאספים החתולים לא מפקחת על החזרתם אחרי הניתוח. זאת על מנת שלא יגלו הפער בין המספר המדווח למספר החתולים בפועל.

התרמית לכאורה לא נעצרה כאמור בדיווח השקרי על מספר החתולים אלא שהיא עלולה לסכן את אזרחי ישראל. כדי למנוע את התפשטות הכלבת, הנחה משרד החקלאות לחסן כל חתול שנלכד במבצע הסירוס והעיקור. אלא שבמשך שבועות לא ניתנו החיסונים, וכשכבר הגיעו חיסונים, כעבור כמה שבועות, הם הוכנסו למקפיא, מה שפגם בתרכיב. החיסונים הללו אמורים היו להיזרק לפח, אבל ד"ר דושניק הנחה אחרת.

אלא שהמחדלים לא הסתיימו בזה. כל החתולים הורדמו בבת אחת כדי לסרסם, אך הם נותחו אחד אחרי השני בפרקי זמן ארוכים אחר כך. בשל הפרקטיקה הזאת, חלקם התעוררו בסמוך לניתוח, או אפילו במהלכו: "ראיתי חתולים שהתעוררו באמצע הניתוח ושכבו כשהם סובלים", אומרת נעה דויטש, תחקירנית של ארגון סנטינאנט. "התחושה ששולטת היא שהחתולים שקופים".

ממשרד החקלאות נמסר: "כבר לפני חודשיים הגיעו עדויות על הנעשה במרפאה שבכתבה, והמשרד הודיע לרשויות המקומיות כי לא יתקצב עוד עיריות שיעבדו עם המרפאה. בעקבות הממצאים בכוונת המשרד לפתוח בחקירה פלילית ומשמעתית.