עונת הקיץ כבר כאן ואיתה גם היתושים הטורדניים שמפריעים לרבבות ישראלים לישון בלילה. אבל בעוד שרבים משתמשים במגוון אמצעים ותכשירים בשביל להרחיק את היצורים המעופפים, במועצה האזורית מטה יהודה פיתחו שיטה טבעית ויעילה במיוחד לטיפול בבעיה - הזרמת דגיגים לנחלים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אחד הדברים שיותר מזוהים עם עונת הקיץ זה המתקפות הטורדניות של היתושה. החום הכבד מסייע ליתושים להתרבות לכמויות גדולות במיוחד ובאגף לשיפור פני הכפר שבמועצה האזורית מטה יהודה, השקיעו משאבים רבים למיגור התופעה ולטיפול במפגעי הדגירות של היתושים בשטחים הפתוחים.

"הדגיגים מגיעים לכל שלולית לאורך הנחל" (צילום: חדשות)
"הדגיגים מגיעים לכל שלולית לאורך הנחל" | צילום: חדשות

מושבות יתושים לרוב נמצאות סמוך למקורות מים ובאזור מטה יהודה קיימים עשרות נחלים המהווים בית חם וכר פורה להתרבות של יתושים. לאחר מחקר, פיתוח וניסיון עבר הצליחו במועצה האזורית למצוא את הפתרון היעיל ביותר - דגיגים.

נציגי המועצה האזורית ורכז האקולוגיה החקלאית של היחידה לאיכות הסביבה, מפזרים את הדגיגים הקטנים לאורך נחל כסון ונחל ישעי שבשטחי מטה יהודה. בנחלים הללו יש זרימה שופעת במיוחד השנה, בעקבות הגשמים הרבים, ואותם הדגיגים מוזרמים לנחלים, הופכים את המטרד המעופף למעדן - ואוכלים את מושבות היתושים.

"אנו משתמשים באותה שיטה למעלה מעשור"

"את ההכנות לקיץ התחלנו כבר באפריל", סיפר מנהל האגף לשיפור פני הכפר, משה סויסה. "הקצנו טרקטור לביצוע פריצת דרכי גישה לנחל שורק על מנת לאפשר לעובדי היחידה להגיע הכי קרוב שאפשר למושבת היתושים ולפזר את אותם דגיגים".

סויסה הוסיף כי "אותם דגיגים מגיעים לכל שלולית לאורך גדות הנחל שהמדביר לא יכול להגיע אליו. הדגיגים כמובן מצטרפים להדברה מסיבית שביצענו בשטחי המועצה. אנו משתמשים באותה שיטה למעלה מעשור ובכל שנה אנו עדים להצלחה".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il