רבים מצרכני החדשות נתקלים בדיווחים בתקשורת לפיהם צריכת מזון כלשהו נחשבת לבריאה יותר, אך זמן מה אחר כך מתפרסם מחקר אחר שסותר את ממצאי הקודם ומותיר את הציבור מבולבל. לכן, הגיע הזמן לעשות סדר במחקרי המזון ולהכריע אחת ולתמיד - מה בריא ומה לא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יש לציין שגם הנכונות להגיע למסקנות חד משמעיות נתקלת בקשיים לא מעטים. רבים מהמומחים בתחום טוענים כי מדובר במחקרים מורכבים ביותר לביצוע ולפרשנות, וכי בסופו של דבר התפריט הנכון לאדם אמור להיות מותאם באופן אישי תוך התחשבות במצב הגנטי והבריאותי שלו.

ואולם, מהמידע שיש בידי המומחים ניתן להפריך ולאמת מיתוסים הקשורים בצריכת המזון. למשל, למרות החשש בקרב רבים מפני שומן רווי - אין תשובה חד משמעית לגבי המסוכנות שבצריכתו. גם לגבי קפה הדעות חלוקות אך ניתן להכריע כי צריכה מתונה של 4-3 כוסות ביום לא תזיק ואולי אף טומנת בחובה תועלת לאדם.

באשר לשתיית כוס יין אדום - נראה כי היתרונות הגלומים בה יועילו לנשים מעל גיל 55 בלבד. עוד נראה כי אכילת 7-3 ביצים בשבוע לאדם בריא לא תזיק לו.