עונת הרחצה נפתחת רשמית - ויש כמה דברים חשובים שאתם צריכים לדעת: לפני שתלכו לשכשך במים או לרבוץ על החוף, הנה כמה נתונים שכדאי להכיר עם פתיחתה של עונת הים, המטקות והמדוזות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בישראל יש 147 חופים מוכרזים - בים התיכון, בכנרת, בים המלח ובים סוף. מתוך 306 קילומטרים של חוף, רק 19 קילומטרים מוכרזים לרחצה, שרק בהם מוצבות עמדות הצלה. התקן קובע כי בכל תחנת הצלה בים התיכון ובים סוף יוצבו שלושה מצילים - ובכינרת שניים בכל עמדה.

ים, חוף ים, רחצה (צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות)
90% ממקרי המוות - בחופים ללא מציל | צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות



חשוב מאוד להקפיד לרחוץ רק בחופים מוכרזים - ובשעות בהן שירותי ההצלה פעילים. ההחלטה לשחות בחוף שאינו מוכרז או בחוף מוכרז ללא שירותי הצלה היא החלטה מסוכנת למדי: מנתוני משרד הפנים עולה כי 90% מהטביעות שמסתיימות במוות מדי שנה, מתרחשות בחופים ללא שירותי הצלה.  

רוב החופים בישראל נקיים, ומתי הים נקי ממדוזות?

יש גם את עניין הניקיון. על פי הבדיקה האחרונה של המשרד להגנת הסביבה ובהתאם להגדרותיו, 60% מהחופים בישראל הם "נקיים מאוד" או "נקיים". בתקופה המקבילה בשנה שעברה רק שליש מהחופים נמצאו "נקיים" עד "נקיים מאד" - כך שמדובר בשיפור משמעותי ודרמטי שחל תוך שנה.  כשליש מהחופים בישראל, נכון להיום, נקיים ברמה בינונית. כל חוף עשירי מוגדר "מלוכלך מאוד".

חופים נקיים - גם באילת (צילום: רויטרס)
חופים נקיים - גם באילת | צילום: רויטרס

החופים הנקיים ביותר הם החופים באשדוד, באילת, בג'סר א-זרקא, במועצה האזורית עמר חפר, ראשון לציון, תל אביב-יפו ומטה אשר. החופים במועצה האזורית חוף השרון נמצאו המלוכלכים ביותר.

ומה עם המדוזות אתם שואלים? השנה, באופן חריג, הן הקדימו להגיע לחופי ישראל - אבל בכמות מועטה. הגל הגדול של נחילי המדוזות צפוי לפקוד את חופי ישראל כמו בכל שנה, לאורך חודש יולי. אל תשכחו לשים לב לדגל הסגול המתנפנף בחופים ומתריע מפניהן.