מ' היא עובדת זרה מסרי לנקה שמטפלת באיווט בת ה-84 ומתגוררת איתה בביתה בחולון כבר יותר משנה. לפני כמה ימים היא הרגישה לא טוב וכמו בפעמים הקודמות שזה קרה, היא פנתה למרפאה הקרובה של קופת חולים כללית - מרחק של דקה הליכה מהבית. "כשמ' סיימה את הטיפול, היא הגיעה למשרד ושם נתנו לה מכתב ואמרו לה 'יותר את לא מגיעה לכאן, את הולכת רק למרפאה ביפו'", סיפרה ויקי, בתה של איווט לחדשות 2.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מ', שכמו כל העובדים הזרים החוקיים בישראל מבוטחת בקופת חולים כללית, לא ממש הבינה מה רוצים ממנה. היא הרי מטופלת קבועה במרפאה ליד הבית בחולון. לכן, החליטה הבת של איווט ללכת למרפאה ולברר. "קיבלנו הוראה", אמרה לה האחות בקופת החולים. "אנחנו ועוד מרפאות ראשוניות עמוסות בעובדים זרים, אז פתחו מרפאה פשוט מיוחדת שכל העובדים הזרים שבמחוז יקבלו טיפול שם. זה לא קשור לגזענות. זה קשור לשירות".

אכן, בתחילת החודש נפתחה ביפו מרפאה חדשה של קופת חולים כללית שנקראת "מרפאת אורחים" - שם נעים, ידידותי ומנומס למרפאה שבפועל מביאה לכך שהעובדים הזרים מקבלים טיפול רפואי בנפרד מאזרחים ישראלים. "אני לא מבינה למה אני צריכה ללכת ליפו", אמרה מ' לחדשות 2. "לא כעסתי, אבל זה עצוב מאוד. אני עצובה מאוד". ויקי, בתה של איווט, סיפרה כי מ' "שאלה אותי 'את חושבת שזה בגלל שאני שחורה?', אז אמרתי לה 'נראה לי שכן'".

מקופת חולים כללית נמסר בתגובה שבאזור תל אביב, חולון ובת ים הם נותנים שירותים רפואיים ליותר מ-45 אלף אורחים - כך הם מכנים את העובדים הזרים - והדבר מצריך תוספת והתאמת שירותים. המרפאה החדשה נועדה לשפר את השירות עבור האורחים. יחד עם זאת, הבהירו בכללית, מטפלים סיעודיים שיהיו מעוניינים לקבל שירות במרפאה שאליהם פנו עם מטופליהם יוכלו לעשות זאת, מקרים דחופים יטופלו בכל מקרה במרפאה אליה יופנו, ובשאר המקרים יוצע להגיע למרפאה החדשה ביפו שמציעה רצף טיפולים ותשתיות מעולות.