15 רופאים יפוטרו, (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס)
15 רופאים יפוטרו, (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס

מנהל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, שלח היום (רביעי) מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים ל-50 רופאי שיניים ו-15 סייעות מבית החולים הדסה עין כרם. מכתבי הזימון נשלחו בעקבות מחלוקת כספית על סכום של פחות ממיליון שקל עם הנהלת האוניברסיטה העברית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

העובדים הם כאלו שעל פי הנהלת הדסה, מקבלים את משכורתם מכספים שמגיעים במקור מהאוניברסיטה העברית. ההסדר נוצר בעקבות כך שהאוניברסיטה היא המוסד האקדמי המקבל כסף מהמדינה בעבור הלימוד של רופאי הדסה בבתי הספר האקדמיים.

לפני כשבוע חשפנו ב"מהדורה המרכזית" בחדשות 2, שכל הסגל הרפואי של מחלקת אונקולוגיה המטולוגיה ילדים בבית החולים הדסה עין כרם, מאיימים לנטוש כולם כאחד את הדסה ולעבור לעבוד בבית חולים מתחרה. האיום בעזיבה המונית הוא על רקע מחלוקת קשה עם פרופ' זאב רוטשטיין בנוגע להחלטות ניהוליות שקיבל.

פרופ' זאב רוטשטיין נחשב לאחד המנהלים הבולטים והחזקים ביותר במערכת הבריאות בישראל. הוא עבר לפני כשנה לנהל את בית החולים הדסה בגיבוי של הנהלת משרד הבריאות, בתקווה שכישרונות הניהול המוכחים שלו יסייעו לחלץ את בית החולים הדסה מהקריסה הכלכלית וחובות של יותר ממיליאארד שקלים שנקלע אליה. נכון לעכשיו, עדיין לא נמצא פיתרון למשבר הזה, והחשש הוא שעשרות ילדים חולי סרטן שמטופלים בהדסה עין כרם, יישארו עם טיפול רפואי חלקי בלבד במידה והרופאים אכן יעזבו את בית החולים.

תגובת האוניברסיטה העברית: הנהלת הדסה מחויבת מזה למעלה מחמישים שנה לדאוג להוראת הסטודנטים בפקולטה לרפואה בהם אלפי סטודנטים ועובדים מסורים, זאת בכפוף להסכמים משפטיים החתומים על ידה. בתמורה לשמירה על ההוראה התקינה, האוניברסיטה העברית מעבירה להדסה כ-40 מיליון ש"ח בשנה, זאת בנוסף לסכום של למעלה מ- 70 מיליון ש"ח המועבר להדסה על ידי המדינה במסגרת הסכם ההבראה של הדסה.

הדסה התחייבה בפני ות"ת ומשרד האוצר לקיים באופן תקין את מחויבויותיה האקדמיות למתן הוראה קלינית מלאה בפקולטות לרפואה ולרפואת שיניים.

בצל המשך הפרות בוטות של הסכמים אלה מצד הנהלת הדסה, הפרות הפוגעות פגיעה חמורה בסטודנטים ובמהלך הלימודים התקין, האוניברסיטה נקטה את שבידה על מנת להבטיח המשך קיום הלימודים כסדרם תוך צמצום הפגיעה בסטודנטים. פעילות האוניברסיטה נעשית כל העת בתיאום מלא עם הות"ת.

מנכ"ל הדסה בוחר פעם נוספת בדרכים כוחניות כאמצעי לדרישות כספיות בלתי מוצדקות מהאוניברסיטה. מצבה התקציבי של הדסה ידוע, אך גם מחויבויותיה האקדמיות ועמידתה מאחורי הסכמיה עם האוניברסיטה, הות"ת ומשרד האוצר.

האוניברסיטה מצרה על כך שפעם נוספת נעשה שימוש ציני בעובדי הדסה ובציבור הסטודנטים כאמצעי להפעלת לחץ על האוניברסיטה. ככל שיש למנכ"ל הדסה טענות נגד האוניברסיטה, אנו מפצירים בו לפרוס אותן בפני הערכאות המשפטיות המתאימות.

מעמותת "הדסה" נמסר בתגובה: "בעקבות קיזוזה של האוניברסיטה העברית 900 אלף ש"ח מהעברותיה להדסה באופן שרירותי, צעד חסר אחריות שאינו מובן כלל, נאלצת הדסה לזמן לשימוע 70 עובדי בתי הספר האקדמיים בהעדר מקור מימון לשכרם. בצעדיה החד צדדיים מביאה האוניברסיטה בעצמה את המשבר ואת הנזק הגדול לעובדים ולסטודנטים".